HAZA BELFÖLD Hirman: Súlyos hiányosságokra bukkantunk a dubaji expón való részvétel kapcsán

Hirman: Súlyos hiányosságokra bukkantunk a dubaji expón való részvétel kapcsán

446
hirdetés

Az előző vezetés részéről „nagyon súlyos” mulasztásokra bukkant a gazdasági minisztérium a dubaji világkiállításon való szlovák részvétel kapcsán – jelentette ki Karel Hirman megbízott gazdasági miniszter, elődje, Richard Sulík (SaS) tevékenységével kapcsolatban. A távozó miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján összegezte a poszton eltöltött nyolc hónapját.


„Sajnos, azt kell mondanom, hogy a nyolc hónap alatt számos súlyos problémával kellett megküzdenünk a dubaji expó kapcsán. Még zajlik a könyvvizsgálat, de alapvető dokumentumok, számlák hiányoznak az expón való részvétel finanszírozásával összefüggésben. A rendezetlen számlák már meghaladják az egymillió eurót, így sajnos nincs más választásunk, bírósághoz kell fordulnunk” – mondta Hirman.
Hozzátette, a további lépéseket már a minisztérium új vezetésének kell mérlegelnie. „Újabb és újabb kérdések merülnek fel, ezekre már az új vezetésnek kell megoldást találni” – hangsúlyozta.
Hirman szerint a dubaji világkiállításon való részvételt „bizonyos mértékig családi kirándulássá és a haverok kiutaztatásává változtatta” a minisztérium előző vezetése. „Nem a közös kasszából kellene ezt fizetnünk, a résztvevőknek vagy a szervezőknek kellene állniuk a számlát” – zárta Hirman.

TASR

fotó: facebook

hirdetés