HAZA HÍR-MIX A komáromi kosarasok újabb döntőbeli győzelme

A komáromi kosarasok újabb döntőbeli győzelme

591
hirdetés

BC KOMÁRNO – PATRIOTI LEVICE 87:81 (13:21, 33:13, 17:25, 24:22)

Nézőszám: 1000 – minden jegy elkelt

Komáromi pontszerzők: Gašič 22, Stuckey 19, Gatling 17, Markovič 12, Djordjevič 7, Volárik 6, Pipíška 4, Danielič és Dolník 0-0

Lévai pontszerzők: Kneževič 14, McCallum 13, Bachan 12, Kovac és Lapornik 9-9, Bojanovský 8, Padgett 6, van Oostrum és Abrhám 5-5

FOtó: J.I., dunataj.sk

Minden jegy elkelt a sportcsarnokban, ahol fantasztikus hangulatot teremtettek a két tábor szurkolói, így sejteni lehetett, hogy a döntősorozat második mérkőzése lendületes lesz. Igaz, a kezdeti percek még kissé unalmasnak bizonyultak, de az első pontok már valamivel a második perc után megjelentek az eredményjelző táblán. A vendégek már a 7. percre 15:0-s előnyhöz jutottak, az „ördögök“ szénája nem állt jól. A pechsorozatot Volárik szakította meg, s a hazaiaknak az első negyed végére 13:21-re sikerült módosítaniuk az eredményt. A második részben is sikerült a komáromiaknak a jobb formájukat hozniuk, ami 33:13 arányú, majd a félidő végére 46:34-es állásban mutatkozott meg. A félidő után a játék továbbra is kiegyensúlyozott maradt, a Patrioták magasabb fordulatszámra kapcsoltak és lefaragtak a komáromiak előnyéből, mi több, vezetéshez is jutottak. Az utolsó játékrészben sem változott a mérkőzés állása, minden egyes labdáért és pontért harc folyt, miközben Marković és Shane Gatling játszott komolyabb szerepet. Ekkor már óriási izgalom uralkodott a lelátón.

Folytatás következik szombaton, május 13-án, Léván.

KOMÁROM
Luka Gašić:
Nagyon nehéz találkozó volt. A lehető legrosszabbul kezdtünk, 0:15 arányú vesztésre álltunk. Szinte nem is tudom, hogyan sikerült fordítani a helyzeten, mindenestre megmutattuk, hogyan vagyunk képesek játszani, ha rosszul áll a szénánk. Végül hárompontos lövésekkel sikerült felülkerednünk. Ezt a találkozót mindketten megnyerhettük volna, de szerencsére sikerült megvédeni a hazai pálya becsületét és tovább haladhatunk a megkezdett úton.

Zlatko Jovanovič edző:
Igényes párharc volt, a nézőknek nem lehet okuk panaszra. A mérkőzés kezdetén 0:15 arányú vesztésre álltunk, de sikerült fordítanunk, s a következő negyedben már 27 pontra vezettünk, a félidőt pedig 12 pontos vezetéssel zártuk. Mindez nagyon sok energiánkba került, a félidőt pedig már Djordjevič nélkül kezdtük, aki ostoba hibát vétett. Tudtuk, hogy a lévaiak sem hagyják annyiban, de a jó védekezésnek köszönhetően ki tudtuk védeni a támadásaikat. Shane Gatling lövésével győztünk, s véleményem szerint megérdemelt győzelem volt.

LÉVA
Ben Kovac:
Nagyon nehéz mérkőzés volt. Már 0:2 arányú hátrányban vagyunk és otthon egy nagyon fontos találkozó elé nézünk, nem akarjuk feladni. Szerintem nagyon jól kezdtünk, 15:0-ra vezettünk, amiért dicséret illeti a fiúkat, bár negatívumok is akadtak a mérkőzés során. Remekül kezdtünk, aztán a komáromiak fordítottak a játékon és mi már nem tudtuk a kezdeti formánkat hozni, a második negyedben 12 pontos vesztésre álltunk, nem tudtunk fordítani a nagyon agresszívan játszó csapat ellen. Otthon azonban nyerni akarunk.

Michal Madzin edző:
Nem tudom, mi történt a második negyedben, elvesztettük a megszerzett előnyünket. Nem játszhatunk úgy, ahogy a második negyedben tettük. Ha a hazaiak ilyen helyzetbe kerülnek, nagyon nehéz őket megállítani.

Mgr. Mikuláš Keszan, (N.Zs.)

hirdetés