HAZA RÉGIÓ A Föld órája – A Munka Utcai Alapiskola közössége együtt rezdül a...

A Föld órája – A Munka Utcai Alapiskola közössége együtt rezdül a Föld (ketyegő) órájával

170
hirdetés

A komáromi Munka Utcai Alapiskola közössége – pedagógusok, diákok és szüleik – március 23-án hagyományteremtő szándékkal bekapcsolódtunk a Föld órája programba, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a bolygónkra nehezedő túlzott energiafogyasztás és a környezetszennyezés következményeire.

A szombat délutánt ezért a szabadban töltöttük mobileszközök és egyéb elektromos készülékek nélkül. Ezáltal olyan tevékenységet végeztünk, mellyel nem terheltük környezetünket.  A rendezvény során gyerekek és felnőttek gyalog vagy futva teljesítettük a csaknem 3,5 km-t a Vág partján – a kajakháztól a Holt-Vág mellett létesült új játszótérig. Szemeteszsákokat is vittünk magunkkal, hogy menet közben az utunkba kerülő szemetet összegyűjtsük. A regisztrált résztvevők pecséteket gyűjtöttek, hogy a délután lezárásaképpen tartott sorsoláson értékes „Munka utcás” díjakat nyerjenek. Kísérőprogramként kicsik és nagyok különféle sporttevékenységeket űztek, emellett a zsonglőrködés rejtelmeibe is belekóstolhattak.

Ez a kezdeményezés lehetőséget teremtett arra, hogy kifejezzük elkötelezettségünket a környezetvédelem iránt, és szerepet vállaljunk a klímaváltozás elleni küzdelemben. Részvételünk üzenete: minden egyes cselekedet számít a fenntartható jövő érdekében.

Mindenkinek szüksége van pihenésre, ez alól a Föld sem kivétel!

az iskola pedagógusai

hirdetés
Previous articleÁprilisban megkezdődik a kanalizáció kiépítése Gútán
Next articlePedagógusok ünnepe