HAZA BELFÖLD 3,6 millió dollárral járul az USA a keleti határ védelméhez

3,6 millió dollárral járul az USA a keleti határ védelméhez

396
hirdetés

3,6 millió dollárral járul hozzá az Amerikai Egyesült Államok a keleti határ védelmét szolgáló kiképzésekhez és a felszerelések megvásárlásához. A projekt a fegyverek, a kábítószerek, a csempészáruk beáramlása és az illegális bevándorlás ellen hivatott védeni a szlovák határt, további célja elősegíteni a törvényes határátlépést és a törvényes kereskedelmet – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az USA szlovákiai nagykövetsége.

Fotó: U.S. Embassy Slovakia, facebook

„A projekt az elkövetkező két évre szól” – mondta Gautam Rana, az Egyesült Államok szlovákiai nagykövete. A nagykövet hozzátette, hogy a biztonság megerősítése a határokon alapvető fontosságú Szlovákia számára a gazdaság és a nemzeti szuverenitás szempontjából.
A két ország képviselői Washingtonban, Pozsonyban, Poprádon, Kassán, Szobráncon és más városokban tartanak szakmai találkozókat és képzéseket. „Ezek témája az adatelemzés, a Szlovákiába belépő személyek és a bejövő áruk kockázatának felmérése, a csempészalagutak és drónok felderítésére szolgáló berendezések alkalmazása lesz” – magyarázta a nagykövetség. A szakemberekről és a szükséges forrásokról az amerikai külügyminisztérium gondoskodik.

TASR

hirdetés
Previous articleSelye János-emlékévet hirdettek a komáromi gimnáziumban
Next articleLezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon, ketten meghaltak