HAZA KULTÚRA Zenei gála Balázs Fecóval Komáromban

Zenei gála Balázs Fecóval Komáromban

1238
hirdetés

Harmónia-díj 2019: Megújul a Szlovákiai Magyar Zenei Díj

A 2011-ben alapított a szlovákiai magyar zenei élet kimagasló eredményeit értékelő Harmónia-díj 2019-től a komáromi Városi Művelődési Központban kerül majd megrendezésre.


„A Harmónia-díj nagyszerű kezdeményezés, hiszen végre mi magunk dönthettünk az adott évad szakmai értékeiről. Kitűnő művészek vannak itt Felvidéken, fontos volt, és most is fontos, hogy megtiszteljük őket azzal, hogy értékeljük, elismerjük a munkájukat” – mondta Lakatos Róbert, a kuratórium tagja, a Komáromi Városi Művelődési Központ igazgatója.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban a kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy néhány területen változtatnak. „Nagyon szép kezdeményezés volt az, hogy minden éven máshol rendezzék meg ezt a gálát, hiszen így az egész országban látják, mindenki a részese lehet, de a kivitelezés szempontjából sok problémát okozott. Ezért 2019-től a komáromi Városi Művelődési Központ ad majd otthont a Harmónia-díj gálájának” – számolt be a részletekről Lakatos Róbert.
„A másik jelentős változás, hogy 2019-től minden évben egy ember kaphatja csak meg a Harmónia-díjat, nem lesznek külön kategóriák. Természetesen a közönség is jelölhet alkotókat, mint korábban, de a bizottság csak egy művészt választ ki évente. Ezekkel a reformokkal új lendületet és méltóságot szeretnénk adni ennek a kezdeményezésnek, és a szlovákiai magyar zenei életnek.”
A Harmónia-díj ünnepi díjátadó gálaestjére 2019. november 16-án 18:00 órai kezdettel kerül sor a komáromi VMK-ban, fellépnek: Benkó Ákos, Zsapka Attila, Pósfa Zenekar, Concordia, Arizóna, Lakatos Róbert. Az est sztárvendége Balázs Fecó, aki hosszú idő után először ad koncertet Komáromban.

hirdetés
Previous articleFelvidéki Fonográf Fesztivál
Next articleCsallóközaranyoson egy idén 250 éves épület felújítása történt meg