Kezdőlap HÍR-MIX Újraalakult a Magyar Közösség Pártja Komáromi Helyi Szervezete

Újraalakult a Magyar Közösség Pártja Komáromi Helyi Szervezete

900
MEGOSZTÁS

Fő feladatuknak Komárom magyarságának összefogását tartják

Komáromban, az országban egyedülálló módon kétszer oszlatták fel a helyi szervezetet. Először 2015-ben, a balsikerű Most-Híd–MKP közös választási lista kudarca miatt,
majd pedig 2017 novemberében, azt követően, hogy a szervezet vezetősége szisztematikusan Knirs Imre akkori alpolgármester, megyei képviselőjelölt ellen kampányolt, aki, nagyrészt emiatt, 19 vokssal maradt le a megyei mandátumról, Stubendek László, regnáló polgármester mögött.

Kocur László, az MKP komáromi
szervezetének új elnöke

A helyi szervezet újraszervezésével Becse Norbert járási elnököt, Kocur László pártigazgatót, és Hutter Mária járási titkárt bízta meg az Országos Tanács. Az utóbbiak a 2017-ben feloszlatott helyi szervezet tagjai voltak.
– Maga az újraalapítás egy viszonylag egyszerű adminisztratív aktus, az előkészületek azért tartottak érezhetően tovább, mert az MKP vezetése szerette volna megoldani minden helyi szervezet nélküli tag kérdését, illetve elejét venni annak, hogy hasonló helyzet más településeken is kialakulhasson a jövőben. Ez pedig körültekintő megoldást kívánt – nyilatkozta a Dunatájnak Kocur László, az új helyi szervezet elnöke. Az alakuló ülésre március 29-én került sor. A két korábbi helyi szervezet tagságát levélben értesítették, mit kell tenniük, ha regisztrációjukat szeretnék kérni az új helyi szervezetbe. – Az újraalakulásra a húsvéti ünnepek előtt került sor, posta pedig csak az ünnepek után jár, így azt tartottam helyesnek, ha az érintetteket előbb személyesen értesítjük, s csak ezt követően tájékoztatjuk a sajtót. Bár én nem vagyok a múlt embere, azt sajnos, nem zárhatom ki, hogy lehetnek, akik múltbéli sérelmeket hordoznak. Vannak azonban helyzetek, amikor városunk és közösségünk érdekében ezeken felül kell emelkedni – zárta Kocur.

 

DUNATÁJ HETILAP 15/2018

 

hirdetés

1 hozzászólás

  1. Még ebben is hazudnak, hogy léphetünk visza ? Senki, senki ellen nem kámpányolt, egyszerűen nem javasolt tikos szavazásnál, feltételezhető, aki a szervezet javaslata ellenében idul voksokat nem kap. Ilyen glitt egyletben nem kivánok részt venni. Elég hogy a Knirs és a Matovics ott van

Comments are closed.