HAZA HÍR-MIX Újra nagyszabású, nemzetközi bojlis horgászverseny Komáromban

Újra nagyszabású, nemzetközi bojlis horgászverseny Komáromban

2067
hirdetés

Újból nagyszabású, nemzetközi horgászversenyre került sor városunkban. Idén immáron másodszor lett megrendezve a város horgásztaván a 2. MMpeca Apáli Carp Cup 2017 elnevezésű bojlis horgászverseny.

Maga a megmérettetés 2017. Szeptember 25.-én déli 12:00 órakor kezdődött és egészen 2017. szeptember 30.-ig, ugyancsak déli 12:00 óráig tartott megszakítás nélkül. Összesen tehát 120 óra állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megmutathassák ügyességüket, rátermettségüket. Azért esett maga a verseny erre az időpontra, mert a hatályban lévő szlovákiai jogszabályok a non-stop horgászatot csak szeptember végéig engedélyezik, valamint eme tavat sok fürdőzni vágyó komáromi lakos látogatja a nyári hónapokban. A versenyen csak a ponty, valamint az amúr volt pontozva, betartva az előírt minimális 3 kg-os alsó súlyhatárt. Minden kifogott hal a bírók általi mérés, dokumentálás illetve ellátása után vissza lett engedve éltető elemébe. Maga a versenypálya két részre, két szektorra lett felosztva, egyik a nyugati oldalon, míg a másik a keleti oldalon található erdős oldal partja. Mindkét oldalon a part teljes hosszában voltak a csapatok elhelyezve. A szervezőbizottság a komáromi városi horgászszövetséggel karöltve a verseny előtt 6-7 kg átlagsúlyú pontyot helyezett ki a tóba összesen 1000 kg-ot.

A főbíró Fuisz Attila, helyettese Riszdorfer Martin, és segítőjük az előzetes tervek alapján a reggeli és az esti órákban járták a csapatokat a fogás mérése végett. Mindketten az egész verseny alatt mindvégig a horgászok rendelkezésére álltak a nap 24 órájában. Meg szeretném említeni, hogy egytől egyig ingyen vállalták az egész hetes munkát. Köszönet érte!

A versenyre összesen17 csapat nevezte magát. A csapatok reggel 09:00 órától már a horgászhelyeket térképezték fel, megtörténtek az első etetések, valamint a saját táborukat alakították ki, ahol az elkövetkezendő 5 napban fognak élni.

Az első halra nem kellett sokat várni, így már az első mérlegeléskor vizes lett a bírók mérlegelője is. Zömében az első napok folyamán ponty volt nagyobb számban zsákmányul ejtve, majd a verseny közepétől az amúrok is elkezdtek táplálékot keresni.

A verseny végére a 17 nevezett csapatból 13-nak sikerült a mérlegelési határt elért halat zsákmányolnia, összesen 749,50 kg súlyban. Összesen 160 db hal lett rövid időre a szákok rabja, melyből 152 db ponty illetve 8 db amúr volt. 10 db hal meghaladta a 10 kg-ot is, a legnagyobb hal, ami ponty volt a második estén került a bírók mérlegelőjébe, s a mérleg 13,90 kg-ot mutatott. A szerencsés horgász, mivel rajta kívül másnak nem sikerült nagyobb halat zsákmányolnia, büszkén vehette át a verseny kiértékelésekor a legnagyobb halért járó díjat.

A verseny végeredménye:

  1. SHUBUNKIN CT (Bagin, Szép, Patócs) 315,85 p.
  2. JOBO CT (Švec, Felger)   90,10 p.
  3. BLACK LABEL TEAM (Kišvince Z., Pšenák, Őri)         79,90 p.

 

A legnagyobb hal:         Švec Jozef (JOBO CT Komárno)               13,90 kg

A legnagyobb amúr:      Bagin Zsolt (SHUBUNKIN CT)               13,40 kg

 

Sektor A:        1.         KIMOT TEAM (Buzás M., Buzás R., Gergely L.)              76,60 p.

Sektor B:        1.         K.P.V. Komárno (Kuszák, Pintér, Varga)                        35,40 p.

A SHUBUNKIN CT csapata, az elért 315,85 pontos eredményükkel, ami átszámítva 293,30 kg jelent beállították eme versenysorozat nem hivatalos rekordját. Gratulálunk nekik!

A győztesek a szervezőktől az elért eredményekért pénzdíjakat, tárgyi jutalmakat vehettek át az eredményhirdetéskor, melyek összértéke több mint 5.000,- EUR volt.

Itt meg kell azonban említenem, hogy a mai előrehaladott világban, s látva és érezve a szociális helyzetet, nagyon nehéz támogatókat találni. De hála az égnek, azért mindig akadnak olyanok, akik áldoznak bizonyos összeget ilyenfajta dologra. Nem szeretném megbántani egyetlen támogatónkat sem, ezért inkább nem fogom most név szerint említeni őket, nehogy véletlenül valakit kihagyjak. Egyesek pénzbeli, mások tárgybeli (horgászfelszerelés, kiegészítők, stb.) segítséget nyújtottak. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész szervezőbizottság nevében minden egyes jelenlegi és jövőbeli támogatónknak, a médiáknak, valamint mindazoknak, akik nagyban hozzájárultak és hozzá fognak járulni, hogy ez a verseny megszülethetett és lebonyolításra kerülhetett. Köszönet érte!

 

A szervezőbizottság nevében: Fuisz Attila

hirdetés
Previous articleIskolánk nem feledünk! – könyvbemutató
Next articleLas Vegas-i lövöldözés – Nevadai seriff: a rendőrség kiérkezése előtt végzett magával a támadó