HAZA GAZDASÁG Újabb adóteher a cégeknek

Újabb adóteher a cégeknek

1091
hirdetés

euro08 A kormány már tudja, mekkora társasági minimáladót fizetnek majd az egyes cégek. Peter Kažimír (Smer-SD) pénzügyminiszter három nagyságban állította be a cégek számára ezt az új adóformát.
Az alapvető feltétel, amely alapján a pénzügyminiszter meghatározná a társasági adó nagyságát, a bevétel lesz, illetve az, hogy a cég HÉA-fizető avagy sem. A legkevesebbet ugyanis éppen azok a cégek fizetik majd, akik nem HÉA-fizetők. A fizetendő összeg nagysága fokozatosan növekszik, a legtöbbet az új adóból azok fizetnek majd az országnak, akiknek a bevételei meghaladják a félmillió eurót.
Akik nem fizetnek hozzáadottérték-adót és a bevételeik nem haladják meg az 500 ezer eurót 480 eurót fizetnének majd, annak a HÉA fizetőnek, akinek a bevétele nem haladja meg az 500 ezer eurót, 960 eurós társasági adót kell fizetnie, az 500 ezer eurónál magasabb bevétellel rendelkező cégek társasági adója pedig 2880 euró lesz. „Az újonnan létrehozott vállalkozások az első évében mentesülnek a társasági adó fizetése alól” – jelezte a pénzügyminiszter. A továbbiakban Kažimír tájékoztatott arról is, hogy a cégek három egymást követő évben a befizetett társasági adót levonhatják az adóalapjukból.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleÖt megyében lesz második forduló a megyefőnök-választáson
Next articleMegnyitná a megyei felosztás kérdését a szlovák kormány