HAZA Egyéb TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA NYITRÁN

TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA NYITRÁN

719
hirdetés

TDK_logok_egybenA Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) rendez 2016. március 31-én.

A tehetséggondozás az intézmény egyik fontos tevékenysége. A kar intézeteinek és tanszékeinek oktatói köré a tehetséges hallgatókból tudományos diákkörök szerveződnek. A diákköri tevékenység során pályamunkák készülnek, TDK-dolgozat formájában. A kar minden évben megrendezi a tudományos diákköri tevékenység bemutatására, értékelésére szolgáló Tudományos Diákköri Konferenciát. E konferencia keretében több szekcióban versenyeznek a hallgatók. Bemutatott dolgozataikat szakmai bizottság értékeli, valamint ajánlja további TDK-konferenciákra.

A kar hallgatói rendszeresen és eredményesen vesznek részt a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencián (FTDK), valamint a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) is. 2012-ben a kar vállalta fel a felvidéki felsőoktatási intézmények szervezett részvételének lebonyolítását a XXXI. OTDK-n, tavaly pedig otthont adott a X. FTDK-nak.

Az idei kari TDK ünnepélyes megnyitója 9.30-tól kezdődik. A hallgatók 29 dolgozatot mutatnak be a magyar nyelvtudományi, a magyar irodalomtudományi, a regionális idegenforgalmi, a természettudományi, valamint az areális tanulmányok szekciójában. A dolgozatokat a tematikai sokszínűség jellemzi. A hallgatók foglalkoznak a kétnyelvű hivatali nyelvhasználat jellemzőivel, klasszikus és populáris irodalommal, gyermekirodalommal, kultúrtörténettel, illetőleg a társadalom különféle rétegeinek üdülési vagy éppen táplálkozási szokásaival. A konferencia szakmai színvonalát növeli, hogy az egyes szekciók elnöki posztját más egyetemek szaktekintélyei töltik be.

A rendezvényt a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatja. A TDK-n bemutatott dolgozatok rövidített változatát a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara önálló tanulmánykötetben jelenteti meg.

 

-ketk-

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleGrónai tanítványainak sikerei, Sofilux Thai Box és K-1 Gála, 2016.03.19, Veszprém
Next articleNem firtatják a Gorilla-ügyet Fico koalíciós partnerei