HAZA SJG Tovább szépül a Selye János Gimnázium

Tovább szépül a Selye János Gimnázium

490
hirdetés

A Selye gimi igazgatósága folyamatosan azon munkálkodik, hogy még gyönyörűbbé és praktikusabbá tegyék iskolánkat. Ha tréfálkozni szeretnék, a kiemelkedően magas színvonaláról nevezetes Selye gimi a névadójához is kötődően elősorban a stresszről ismert a fiatalok körében, másodszor viszont, a tréfát immár félretéve, tagadhatatlanul csodálatos és lenyűgözően karbantartott épületéről és annak környékéről, hiszen hányszor hallottuk már más iskolák diákjainak szájából, hogy „na és varázsolni is tanultok abban a palotában?”

A gimnázium 1907-ben Herczegh Zsigmond építész tervei alapján emelt épülete kétségtelenül mesébe illő. Most, 2023 őszén a gimnázium vezetése három nagy projekten dolgozott. Az udvar térkövezésén, további parkolóhelyek kialakításán, és a nagy munkálatoknak hála az utcai fronton található kerítés felújítása már meg is valósult.

Most zajlik egy új projektdokumentáció kidolgozása is, melynek célja az akadálymentesítés: többek között a lift kiépítése, és minden szintre egy-egy toalett elhelyezése mozgássérült tanulók és vendégek számára. A projekt megvalósulása már most a 2024/25-ös tanév őszére várható. Minden június első szombatján az iskola arany (50), gyémánt (60), vas (70), illetve platina (80) okleveleket oszt ki az iskolánkban végzett diákok számára. Az elismerésre jogosult öregdiákok életkora azonban 70 és 89 év között mozog.

A sikeres projektnek, illetve a felvonónak hála, így ők is meg lennének kímélve a lépcsőzés fáradalmaitól. A fentiekből is világosan kiderül, hogy a gimnázium neoreneszánsz, szecessziós épülete régisége ellenére egyszerre modern és modernsége mellett egyszerre kelti egy régi, mesebeli palota illúzióját.

A Selye János Gimnázium igazgatója, Andruskó Imre, köszöni Nyitra Megye képviselőinek, Nyitra Megye elnökének és a Nyitra Megyei Hivatal munkatársainak a projektekhez nyújtott segítséget.

Csehy Flóra, II. C

hirdetés
Previous article„Hiszek a versben“ – Kassai balladák: Rácz Olivér-emlékkiállítás Komáromban
Next articleAz élelmiszer, a közlekedés és az energia árának emelkedésére számít a lakosság