HAZA SJG Év végi eredmények az angol nyelvi versenyeken

Év végi eredmények az angol nyelvi versenyeken

169
hirdetés

A Selye János Gimnáziumban idén másodjára kapcsolódtunk be kisdiákjainkkal az ENGLISHSTAR nemzetközi angolnyelvi versenybe, amely az általános iskolák és a 8-éves gimnáziumok első négy évfolyamának a versenye.


Minden évfolyam külön kategóriát képez. A versenyzők 100 pontos feladatsort oldanak meg. Idén Szlovákiából 749 iskola 25 685 diákjával mérték össze tudásukat. Nemrégiben kaptuk meg a kiértékelést. Diákjainknak a tanévzáró ünnepségen adtuk át okleveleiket és kis tárgyi ajándékaikat. A 80 % fölött teljesítő diákok aranymedálos oklevelet kaptak. Három osztályunkból – Primo, Secundo, Tercio – összesen 46 diák kapcsolódott be, ebből 37-en aranyérmesek, ezen belül 17 diákunk több mint 95% -ot ért el, s 3 diák a III.N osztályból 100%-os tesztet írt: Martonosi Mae Lara, Szabó Dóra és Viola Péter.

Martonosi Mae Lara és Szabó Dóra, az ENGLISHSTAR 100 %-os megoldói

Mindnyájuknak szívből gratulálunk, s további szép sikereket, a tanuláshoz kitartást, munkakedvet kívánunk!
A következő versenyünk, amelyet szintén az ünnepélyes tanévzáró keretein belül értékeltünk iskolánk névadója, Selye János nevéhez kapcsolódik. Éppen 100 éve érettségizett intézményünkben a nagynevű orvos, kutató, biológus. A centenárium évében ezért „ Selye 100” néven esszéíró versenyt rendeztünk angol nyelven, melyre 38 jó tollú diák jelentkezett. A helyszínen 4 különböző témából választhattak, majd írói álnevek alatt alkották munkáikat. A titkos névsor lezárt borítékba került. Az esszéket az angol szakos kollégákkal értékeltük, s a végére a 4 első munka maradt. Ekkor végre a titkos boríték felfedte a diákok valódi nevét.

Susík Kitti, Keserű Orsolya és Sovinsky Ákos Tamás, a Selye100 helyezettjei

A helyezettek:
1. hely: Sovinsky Ákos Tamás, VI.N
2. hely: Keserű Orsolya, III.A
3. hely: Susík Kitti, II.A
4. hely: Magyarics Amina Emma, V.N
Értékes, kreatív, ötletes munkák születtek. Minden alkotónak szívből gratulálunk! Értékelendő még, hogy a mesterséges intelligencia hatásainak ellenére is ennyi tehetséges, buzgó írónk van diákjaink között. Minden aktív résztvevő szép emléklapot kapott, illetve az első négy helyezett könyvutalványt, melyet a Szülői munkaközösség támogatott, s köszönjük szépen.
Köszönöm az alkotók, előadók, felkészítők, értékelő pedagógusok munkáját, s a jövőben is örömteli együttműködést kívánok mindenkinek.
Mindnyájunknak jó pihenést, vidám vakációt, sikeres feltöltődést kívánok.

Dr. Farkas Enikő, az idegennyelvi tantárgybizottság vezetője

hirdetés