HAZA RÉGIÓ Több mint 1300 euró gyűlt össze a martosi egyházi iskola támogatására

Több mint 1300 euró gyűlt össze a martosi egyházi iskola támogatására

876
hirdetés

44438_200_200A Martosi Református Egyházközség kezdeményezésére az idén már tizenkettedik alkalommal rendezték meg a gyülekezeti fenntartású Református Egyházi Alapiskola megsegítésére „A magyar oktatásért” elnevezésű jótékonysági bált. A kisiskola kiadásainak a fedezésére a bál bevételéből 1316 euró támogatási összeg gyűlt össze.
A tizenkettedik alkalommal megrendezett jótékonysági bálnak a helyi kultúrház adott otthont. Fazekas László püspök ünnepi beszédében az egyházi iskolák helyzetére és az egység erejére mutatott rá.
Szénási Szilárd helyi lelkipásztor pedig a jótékonykodás és az adakozás közti különbséget igyekezett megvilágítani. „A jótékonykodás alatt a világi ember azt érti, amikor a feleslegéből ad, a keresztény ember pedig, amikor adakozik, akár az utolsó 2 fillérjét is odaszánja” – mondta a lelkipásztor. Lipták Mónika, az iskola megbízott igazgatója az oktatási intézményben megélt csodákról beszélt, ami által a pedagógusok hite erősödhetett, a gyerekek pedig szinte kézzel foghatóan megtapasztalhatták Isten gondviselő szeretetét.
A bál programjának első részében Écsi Gyöngyi Teremtésmeséket mondott, az ímelyi Szuper-nagyik pedig táncösszeállítással szórakoztatták a közönséget. A zenét és a jó hangulatot az Apolló Band biztosította.
A helyi kultúrházban megrendezett bálon mintegy százan vettek részt. Mintegy 96 darab tombolafelajánlás érkezett. „Sikerült ezúttal is embereket toborozni egy jó ügyért, akik a mellett, hogy fergetegesen szórakoztak, anyagilag is támogatták az iskolát a belépő- és a tombolajegyek megvásárlásával” – mondta Szénási Szilárd lelkipásztor.
Ennek köszönhetően a jótékonysági bálon 1316 euró gyűlt össze az egyházközségi alapítású és fenntartású kisiskola számára, amelyet jelenleg 18 gyermek látogatja. A támogatási összeget a szükséges kiadásaik fedezésére fordítja az iskola.
A Martosi Református Egyházközség presbitériuma, helyi Szülői Szövetség, Balla Dénes és Balla János, Brányik Károly, Martos Község Önkormányzata, valamint minden tomboladíjat felajánló.

Reformata, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleLegyünk március hősei
Next articleA tavaszi labdarúgóidény sorsolása