HAZA HÍR-MIX Szeretettel köszöntjük Nő olvasóinkat!

Szeretettel köszöntjük Nő olvasóinkat!

699
hirdetés

„Nem az kedves, aki szép, hanem az a szép, aki kedves.” ( Lev Tolsztoj)

A szépség belülről fakad. De nem a test belsejéből, hanem a lélek bensejéből. Minél bensőségesebb a lelkülete egy nőnek, az arca annál csodálatosabb. A szépség a szolgálat adta önbecsülésből fakad. Méltót szolgálni – ez a méltóság. Minden ebben az életében bájos nő úgy érte el ezt a vonzó állapotot, hogy előzőleg odaadóan alárendelődött egy nála tudatilag megvalósultabb férfinak.

Mi a szépség megtartásának titka? Az, hogy a nő tündéri külsejével ne éljen vissza, ne növelje udvartartását, hanem várja ki a nála szellemileg magasabb szintű társát, akinek készségesen elfogadja irányítását, és aki mellett föl meri vállalni sebezhetőségét. A hölgy méltó szolgálatban még illatosabb virággá teljesedik. Önmaga szépsége ellen követ el merényletet az a nő, aki kedvező adottságait arra használja, hogy függőségi helyzetbe hozzon egy férfit, aki majd – szó szerint – bolondul érte. Minden férfi bohóc szerepbe süllyed, aki Isten helyett egy nő felé fordítja áhítattal az arcát. A Szépség alapja a jóság. A Vénusz a Holdra épül. A Jóság titka: mindig a megvalósultabbért élni, sose a saját hasznot keresni.

Hiába születik egy nő szépnek, ha ebben az életében visszaél adottságaival. Ha éppen vonzó külsejéből adódóan ő akar behódoltatni egy férfit. Az egykor bájos nőnek, aki hátat fordít az Eredendő Rendnek, végül már csak fiatalkori fotóinak nézegetése idézi fel a vonások szépségét. Tükre már mást mutat. ” A nők úgy játszadoznak a szépségükkel – írja Victor Hugo -. mint kisfiúk a zsebkésükkel. Megsebzik magukat vele.”

Egy nő hátrányos külsővel akkor születik, s küllemének esztétikáját fokozó eszközöknek akkor van hiányában, ha előző életeiben vénuszi adottságaival visszaélt. Azaz nem szolgált egy szellemi férfit, hanem igéző kisugárzását kihasználva öntömjénezésbe kezdett. Elérte, hogy a nála gyengébb férfiak behódoljanak neki. Ha a nő arra vágyik, hogy a férfi szeresse őt, akkor először neki kell megszeretnie a Hölgyet önmagában. A holdias és vénuszi értékekre törekedve nem a kihívó, bizonygató énjét, hanem az esendő, gyámolításra  és fölemelésre vágyó, türelmes lelkét kell megmutatnia. A szellemi férfi sohasem él vissza kedvese gyenge pontjaival. A Magasztosat önmagában nem építő, gyenge férfi szorult állapotából adódóan – megteszi.

A természetes szépség és karcsúság titkát az fedezi föl, aki életre szólóan együtt vallja Victor Hugóval: ” Egyetlen dolgom e földön a szeretet.”

( Gondolatok a szépség szimfóniájából – Gonda István & Illés Csilla )


Szuhanics Albert : Március nyolc

Karcsú bokájú március
te lész az ifjú lány,
Ki tündérszárnyakon jön el
új tavasz hajnalán.

Fény, napsugár arany hajad
szemszíned ibolya,
Dédelgeted a kis tavaszt,
miképp egy jó anya.

Ímé eljő a nagy ünnep,
köszöntünk női nem!
Csak veletek lehet örök
az élet, s szerelem.

Férfi párja, szépség, család,
otthon, gondoskodás,
Jövőnk álma, szívünk vágya
általatok csodás.

Tavasz illat, édes hölgyek
sóhaján kis lepke,
Hőn vonzó vágy, szívszerelem
álmok végtelenje…

Ünnepeljünk, március nyolc
megérintesz minket,
Szebbik nemnek adjunk bókot,
s férfi-szíveinket!

Hisz minékünk ez a világ
nélkületek nem kell,
Nő és férfi, kéz a kézben…
így ember az ember!

Március nyolc üzenete,
megújul a világ,
S tündérkertjének közepén
NŐ a legszebb virág.

 

(forrás: margitanyakepeslapjai.bloglap.hu)

FUSZ.HU

hirdetés
Previous articleEgyetlen bűne, hogy magyar volt! – Esterházy Jánosra emlékeztek Komáromban
Next articleDiószegen ünnepelt a Csemadok