HAZA BELFÖLD Szeptember 15-én véget ér a Covid-19 miatt bevezetett rendkívüli helyzet

Szeptember 15-én véget ér a Covid-19 miatt bevezetett rendkívüli helyzet

612
hirdetés

Szeptember 15-én 6 órakor véget ér a Covid-19-járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzet – az erről szóló javaslatot szerdán hagyta jóvá a kormány.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„A SARS-CoV-2 koronavírus által terjesztett Covid-19 betegség terjedésének megfékezése, a közegészségügy és az emberéletek védelme érdekében 2020. március 11-én a kormány által kihirdetett rendkívüli helyzet és az óvintézkedések okai mára megszűntek” – áll az elfogadott javaslatban.
A rendkívüli helyzet feloldása lehetővé teszi az illegális migránsok kiutasítását Szlovákiából, kivéve a Szíriából érkezőket, mert ott még mindig háború van. Ódor Lajos kormányfő szerint ez több tucatnyi ember kiutasítását jelentheti.
Ódor már augusztusban nyilatkozott a Covid-19 miatt bevezetett rendkívüli helyzet feloldásáról, de figyelmeztetett az ezzel összefüggő egyes óvintézkedésekre, illetve azok más okból kihirdetett rendkívüli helyzethez kapcsolására. Ódor hangsúlyozta, hogy az emberek megsegítését célzó intézkedéseket nem törlik el.
A járvány miatt 2020. március 12-étől hirdetett rendkívüli helyzetet a kormány, emellett a tömeges migráció és az ukrajnai háború miatt is rendkívüli helyzet van érvényben.

TASR

hirdetés
Previous articleLezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon, ketten meghaltak
Next articleA városi rendőrség foglalkozik a Matovič és Kaliňák közti összetűzéssel