HAZA KULTÚRA Szenvedéllyel elénk tárt Szenved-éj: megjelent TAMBURILDA új dala és videóklipje

Szenvedéllyel elénk tárt Szenved-éj: megjelent TAMBURILDA új dala és videóklipje

581
hirdetés

A napokban jelent meg a komáromi születésű, jelenleg Budapesten élő Nagy Ildikó alias TAMBURILDA tamburás rapper-énekes-dalszerző legújabb dala, a Szenved-éj, amely a manapság gyakran előforduló „se veled, se nélküled“ párkapcsolatokról és az azokból eredő, belső vívódásról szól.

Már hallható – látható…

„A többéves rossz tapasztalatok miatti óvatosság, a másiknak való teljes kitárulkozástól való félelem, a remény és a kételkedés sűrű váltakozása s esetleg mindezek következményeként az otthoni magányos, hiánypótló borozgatás — sajnos, ezek mind gyakori részei a mai, főként pillanatnyi nagy lángolásra alapozott párkapcsolatoknak. Erről rappelek, énekelek és zenélek a legújabb szerzeményemben“ – mondta el a Ma7.sk portálnak a láthatóan fejlődőképes, ifjú tehetség.

A klipforgatás egyik pillanata

„Ölel, csókol, hozzám ér, majd szívemet harapja át,/ Bezárja és újranyitja félelmeim ajtaját./ Felébred a lélek bennem, s zengi lágy dalát,/ Hiszi, legszebb ördögében megtalálta angyalát…” – énekli TAMBURILDA. Majd e versszak utolsó soraiban arról rappel, hogy sokan valóban a gyorsan tovatűnő, pillanatnyi érzelmekre próbálnak hosszútávú jövőt alapozni, nem ismerve vagy tévesen értelmezve a szerelem szó valódi jelentését: „Félhomályban fetreng a földön a SZERELEM,/ S mi mind csak nézzük, tétlenül, némán, betegen./ Nem ismerik őt igazán, csak kevesen,/ Ha megállsz előttem, mégis Benned keresem…”.

A szókimondásáról is ismert előadó a dala második részében a mindebből fakadó belső vívódást mutatja be. Szól az egyre növekvő vágyairól, a szerepek levetkőzéséről, a bizonytalanság és a bátorság gyakori váltakozásáról, majd felteszi a nagy kérdést: „Hányan tartanak velem, s kik vannak ellenem?”. E kérdésre önmagának azt feleli: teljes egészében sosem tudhatja meg a választ, hiszen világunkban sok a képmutatás, az álarc és az álca…

A klipforgatás egyik pillanata

„A mélybe nyúló végtelen töri át vétlen végzetem,/ Testem-lelkem védtelen, s már nem sírok, csak kérdezem:/ Felhívnál-e pénteken, vad vágyaidtól részegen?/ Hisz’ olyan könnyű volt az élet tizenhat évesen…” – hangzik a dal utolsó kérdése, amelyet az előadó valószínűleg az első szerelméhez intéz. Az ő éjjel felidézett személye és a vele átélt szép emlékek sora előhozza benne a tinédzserkori gondtalanságot, ami utólag egy álomvilágnak számít a sokkal felelősségteljesebb, felnőtt élet kemény valóságához képest.

Az új szerzemény szövegét TAMBURILDA egyedül, a zenéjét pedig Oláh Marcell és Barvich Iván közreműködésével írta. Hangszerelés, felvétel, keverés, mixing, mastering: Oláh Marcell / Byzantine Studio, https://byzantinestudio.hu/. A dalhoz párosuló, látványos videóklip ötletgazdája Németi Örs és TAMBURILDA, annak forgatókönyve, rendezése, felvétele, vágása és színezése pedig Németi Örs és barátai munkája. Elérhetőségek: Facebook, YouTube, Spotify: TAMBURILDA, Tiktok, Instagram: @tamburildamusic.

Bár a fősodorhoz tartozó zenei szakemberek szerint TAMBURILDA kevesebb tamburaszóval még szélesebb körben lehetne népszerű, szerintünk azonban mindenképpen az új szerzeménye javára válik az abban hallható több tamburadallam, amiről az egyedi dalai könnyen felismerhetők.

A klipforgatás egyik pillanata

Végül TAMBURILDA az időszerű ténykedéséről portálunknak elárulta: „Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy május elején az idén addig megjelent 3 dalommal felléphettem a fergeteges koncertjeiről híres A38 Hajón, a magyarországi reggae, ragga és underground zenei élet egyik közismert előadóművésze-dalszerzője, a zenekarával koncertező Copy Con 40. szülinapja alkalmából tartott nagy buliján. Mivel a dalaim kapcsán újítani szeretnék, ezért a nyár javarésze majd háttérmunkálatokkal telik“.

Az új videóklip, amire pár nap alatt csak a YouTube videó-megosztón már hozzávetőleg 19 ezren voltak kíváncsiak, itt található.

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés
Previous articleKeddtől 58. Jókai Napok Komáromban
Next articleFico: Az államfő a felelős azért, hogy káosz van az országban