HAZA BELFÖLD Fico: Az államfő a felelős azért, hogy káosz van az országban

Fico: Az államfő a felelős azért, hogy káosz van az országban

522
hirdetés

Zuzana Čaputová a felelős a káoszért és azért, hogy felhatalmazás nélküli kormánya van az országnak, mert a parlamentáris demokrácia összes szabályát megsértette az előző kormány lemondásakor és a hivatalnokkormány összeállításánál – jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke, miután Ódor Lajos kormánya nem kapott bizalmat a parlamenttől.


„Szlovákiának 2022. december 15-e óta nincs teljes jogkörökkel rendelkező kormánya. Ezért teljes mértékben az államfő a felelős, mert semmit sem tett annak érdekében, hogy előrehozott választás lehessen tavasszal vagy júniusban” – jelentette ki Fico.
Kifogásolja, hogy minimum szeptember végéig olyan „csapat” fog kormányozni, amely nem mérettette meg magát választáson, továbbá az államfő nem tárgyalt a szakértői kormány összetételéről a parlamenti pártokkal, és mindössze 34 képviselő szavazott bizalmat a kabinetnek.
Csütörtökön nem kapott bizalmat a parlamenttől Ódor Lajos kormánya, ezután Zuzana Čaputová államfő az alkotmány értelmében megbízást adott a szakértői kormánynak mindaddig, amíg a szeptemberi választást követően megalakul az új kormány.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleSzenvedéllyel elénk tárt Szenved-éj: megjelent TAMBURILDA új dala és videóklipje
Next articleNem szavazott bizalmat az Ódor-kormánynak a parlament