HAZA RÉGIÓ Selye János Gimnázium a kerületi spanyol olimpián

Selye János Gimnázium a kerületi spanyol olimpián

1942
hirdetés

A Selye János Gimnázium idén is bekapcsolódott a spanyol nyelvi olimpiába. A kerületi fordulóba 5 diákunk jutott be; az iskolai forduló 1. és 2. helyezettje az A kategóriában, amelyben az elsősök és másodikosok versenyeznek, két diák a B kategóriában, amely a harmadikosok és a kvinto korcsoportja, végül pedig szintén egy diákunk a negyedikesek, sexto és septimo számára kialakított C kategóriában.

A kerületi fordulót mindig a diákok becsületes felkészülése és felkészítése előzi meg. Ezek a fiatalok egész évben részt vesznek a délutáni spanyol szakkörökön, hogy fejlesszék a különböző nyelvi kompetenciáikat. Hisz ők is tudják, hogy a verseny nagyon igényes, tehát a jó eredményért bizony tenni kell! De a szorgalom, eltökéltség és becsületes munka idén is meghozta gyümölcsét.

A spanyol olimpia kerületi fordulója 2020.február 10-én zajlott Nyitrán.

Az A kategóriában Vermes Boglárka (2.C) a kiemelkedő 2. helyen végzett. Néhány ponttal lemaradva tőle Dobrocsányi Friderika (2.C) a 4. helyezést szerezte meg. A további kategóriákban is méltán lehetünk büszkék eredményes megoldóinkra.  A C kategóriában Kozmér Barbara (4. A) a 3. helyezést szerezte meg. A B kategóriában Kovalik Kapusňák Sabina (3.C) a 7. , Kovács Kata Luca (3.A) pedig a 9. helyen végzett.

Ezúton szeretnénk megköszönni diákjainknak igyekezetüket, türelmüket és szívós munkájukat. Reméljük, hogy a spanyol nyelv szeretetét sikerül átadnunk nekik, és örömüket lelik a készülésben és a tanulásban is. Mi büszkék vagyunk rájuk!

Hevesi Petruf Alena és Musitz Marietta, spanyoltanárnők

hirdetés
Previous articleMigránsokat füleltek le a Komáromi Városi Rendőrség járőrei
Next articleDévai Nagy Kamilla a Sztárportréban!