HAZA BŰNÜGY Migránsokat füleltek le a Komáromi Városi Rendőrség járőrei

Migránsokat füleltek le a Komáromi Városi Rendőrség járőrei

1878
hirdetés

A Komáromi Városi Rendőrség járőrei február 7-én, az éjszakai szolgálatteljesítésük közbenhajnali egy óra után a Kossuth téren felfigyeltek egy Volkswagen Tuareg járműre, mert annak vezetője súlyosan megsértette a közlekedési szabályokat és a tiltó tábla ellenére behajtott az egyirányú utcába.

A külföldi rendszámtáblával rendelkező jármű vezetője az intézkedő rendőrök megállásra utasító fényjelzését ignorálva gázt adott, és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A városi és az állami rendőrség járőrei üldözőbe vették a gyanús járművet, mely a Kaufland üzletközpont közelében kisodródott az út szélére, felfutott a padkára, és kerékprobléma miatt megállásra kényszerült. Az igazoltatás során kiderült, hogy a jármű ukrán nemzetiségű vezetője egy héttagú illegális bevándorlókból álló szíriai csapatot szállított, akik Hollandiába, vagy Németországba akartak jutni. A járműben tartózkodó személyek többsége nem tudta igazolni személyazonosságát. Őket az intézkedő rendőrök feltartóztatták, majd átadták az idegenrendészeti rendőrségnek. Tekintettel arra, hogy Komárom határváros, a járőrök a lakosság biztonsága érdekében ezután is fokozott figyelmet fordítanak a gyanús személyek, és járművek ellenőrzésére. A migránsokat visszaszállították Magyarországra.
A múlt hét végén Érsekújvárban is felfigyeltek a rendőrök egy furcsán viselkedő gépjárművezetőre, akinek kocsijából négy menekült szállt ki.

 

DUNATÁJ HETILAP 7/2020

hirdetés
Previous articleHónapokat késhet a Vág-híd alátámasztása
Next articleSelye János Gimnázium a kerületi spanyol olimpián