HAZA Egyéb Segítsük a féli alapiskola tanulóit szavazatainkkal!

Segítsük a féli alapiskola tanulóit szavazatainkkal!

835
hirdetés

39843_200_200A Féli Alapiskola tanulói beneveztek egy országos videós táncversenybe. Esélyesek a győzelemre is, ha elegendő szavazatot kapnak.
Szlovákia fővárosától, Pozsonytól (hivatalosan Bratislava) 20 km-re a féli Alapiskola  jelenleg 80 tanulóval a 9 évfolyamban a megmaradásért küzd.
„Azért, hogy iskolánkat pozitívan láttassuk és próbáljuk meggyőzni az ingadozó magyar szülőket, hogy a magyar iskolában jó alapokat kapnak a diákok, minden lehető alkalmat megragadunk arra, hogy tanulóink különböző versenyeken bemutatkozhassanak.
Az iskola egyik tanító nénije begyakorolt a gyerekekkel egy táncot, amelyről egy apuka videót készített. A kész „művet” beneveztük az iskolák  The School Dance 2013 néven meghirdetett táncversenyébe, a Legszórakoztatóbb videó kategóriába. Itt egy győztes lesz, akiről az internetes szavazás dönt.
Most, május 26-án  4410 szavazattal másodikok vagyunk, bár erre a vidó készítésekor egyáltalán nem is számítottunk. Egy trencséni szakközépiskolával vagyunk az élen, jelenleg ők az elsők 4426 szavazattal, a többiek messze elmaradnak mögöttünk.
A szavazás május 29-én 24.00-kor zárul le. A többi videót megnézve rájöttünk, hogy nem is olyan rossz a mi produkciónk.  És elképzelhetetlenül csodálatos lenne elsőnek lenni  a mi kicsi iskolánknak  ilyen országos versenyben, ahol az iskolaügyi miniszter (a nem éppen magyarbarát Čaplovič úr) méltatná teljesítményünket. Mivel már mindnyájan kimerítettük közeli  kapcsolatainkat, baráti segítségnyújtásként kérnénk, ajándékozzanak meg szavazataikkal!” – tájékoztatta portálunkat a féli alapiskola diákjai és tantestülete nevében Pomichal Mária, igazgató.

„Jó lenne, ha a szoros versenyben végül mégis sikerülne diadalmaskodniuk. Ezért kérem, hogy minél többen szavazzunk rájuk és osszuk meg ismerőseinkkel is ezt a felhívást, hogy Čaplovič miniszter úr nekik gratulálhasson a díjkiosztón.
Sajnos csak május 29-ig lehet szavazni, ezért senki ne késlekedjen, még ma adja le voksát az alábbi videóra http://www.schooldance.sk/videa/small-danube-dance.html
A féli iskola kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel működik. Segítsük hozzá őket ehhez a sikerhez! Előre is köszönik a szavazatokat” – mondta A. Szabó László, az MKP oktatási és kulturális alelnöke

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleBozsik-kupa és Bozsik-nap
Next articlePiros pünkösd napján…