HAZA RÉGIÓ Rovarok, ecsettel és vésővel

Rovarok, ecsettel és vésővel

883
hirdetés

fullrovarokA Komáromi Múzeumbarát Kör tisztelettel meghívja Önt 2013. március 26-án (kedden) 17 órára az Arany 17. Rendezvényközpontba (Komárom, Arany János u. 17.) Dr. Vig Károly entomológus, muzeológus (SAVARIA Múzeum, Szombathely) Rovarok, ecsettel és vésővel: kalandozás az európai művészetben című előadására.

Vig Károly entomológus, muzeológus, a levélbogárfélék (Chrysomelidae) nemzetközileg ismert specialistája, a szombathelyi Savaria Múzeum tudományos titkára. Egyik szervezője volt az Őrség Természeti Képe kutatási programnak. Száznál több publikáció és három könyv írása fűződik a nevéhez.

1997. október 1-jétől elnyerte az OTKA Posztdoktori Kutatási Ösztöndíjat, majd 2000. szeptember 1-jétől az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj támogatásával kutathatott. 2000 óta a Pannon Agrártudományi Egyetem és a Savaria Egyetemi Központ vendégprofesszora.

Rendszeres magyarországi gyűjtései mellett Európa számos országában, valamint Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában is kutatott. A New York-i Tudományos Akadémia tagja és a Magyar Rovartani Társaság elnöke.

Az MTA VEAB 2000-ben az Év Kutatójává, a Nyugat-dunántúli Regionális Tanács 2002-ban az Év Nyugat-Dunántúli Kutatójává választotta.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleAz ISPA-program Bastrnákék és Komárom csődje? Már az őrsújfalusi lakosok is tiltakoznak a minősíthetetlen csatornahálózat miatt
Next articleRECEPTEK: Sárgarépa saláta füstölt hallal