HAZA RÉGIÓ Rendhagyó módon – Nyílt napok a Selye János Gimnázium nyolcéves tagozatán

Rendhagyó módon – Nyílt napok a Selye János Gimnázium nyolcéves tagozatán

1261
hirdetés

A Selye János Gimnázium Szlovákia legnagyobb magyar tannyelvű gimnáziuma. A nyolc- és négyéves tagozaton több mint 500 diák tanul. A 2022/2023-as tanévben 100 diákot vehetünk fel a négyéves és 17 tanulót a nyolcéves gimnáziumba.

A Selye János Gimnázium évek óta a tanulmányi- és sportversenyek terén Nyitra megye egyik legjobb középiskolája. Falai között magas szintű szellemi tudás lakozik, hisz nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra, évente 50 szakkör működik az iskolában, kiemelve diákszínjátszó csoportunk, a Gimisz tevékenységét. Egészséges magyar öntudatra, toleranciára és a másság tiszteletére nevelünk, természetesen fontos számunkra gyökereink, múltunk ápolása is.

2016-tól egy korszerű, minden igényt kielégítő sportpálya várja a diákokat. A beruházásnak köszönhetően 1600 négyzetméternyi műfüves területet alakítottunk ki, körülötte rugalmas tartán futópályával. Kézilabda, kosárlabda és foci mellett a földbe süllyeszthető hálótartó oszlopoknak köszönhetően tenisz- és röplabdapályát is ki lehet alakítani. A Nyitra Megyei Önkormányzat döntése alapján 1,71 millió euró értékben újítottuk fel, korszerűsítettük az iskola épületét.

A Selye János Gimnáziumban már évek óta hagyomány, hogy ősszel a 4-éves tagozat, tavasszal pedig a 8-éves tagozat leendő diákjai részére nyílt napokat szervezünk. Ezen a héten várjuk a kisgimibe készülő érdeklődőket, az ötödikes diákokat, a kedves szülőket egyéni konzultációra, melynek keretében bemutatjuk intézményünket, az itt folyó oktatás formáit és lehetőségeit. Jelentkezni a következő emailcímen: posta@sjg.sk vagy a 0357731312-es telefonszámon lehet. A tájékoztató középpontjában természetesen a nyolcéves gimnázium óraterveinek, célkitűzéseinek és a felvételi követelményeinek a bemutatása áll majd. A felvételi május 2-án, illetve május 9-én lesz majd. http://selye.gartproject.com/data/Krit%C3%A9ri%C3%A1%20prij%C3%ADmac%C3%ADch%20sk%C3%BA%C5%A1ok%20GHSKN_2022_8_M.pdf

Kedves ötödikes diákok! Vár Titeket a Selye János Gimnázium: gyertek, legyetek részesei e több száz éves történetnek, hiszen jó Selyésnek lenni! A jelentkezési határidő: 2022. március 20.

           

Králik Zsuzsanna

hirdetés
Previous articleSzlovákia kiutasít három orosz diplomatát
Next articleA Selye János Gimnázium minden évben segítő kezet nyújt…