HAZA BELFÖLD Procházka pártot alapít

Procházka pártot alapít

933
hirdetés

Radoslav Procházka független képviselő (korábban KDH), az államfőválasztás harmadik helyezettje (21,2%), ahogyan az várható, nem hagyja kihasználatlanul magas támogatottságát. Csütörtökön bejelentette, pártot alapít, kezdeményezéséhez valószínűleg Andrej Hrnčiar (Most-Híd) és Miroslav Beblavý (volt SDKÚ-s) képviselő is csatlakozik.
44833_305_210Procházka bejelentette, a parlament májusi ülését követően lemond képviselői mandátumáról és hozzáfog pártja szervezéséhez. Elmondása szerint olyan hálózatot épít ki, melynek tagjai a lehető légszélesebb körű megbízatást igyekeznek megszerezni a társadalom jelenlegi állapotának megváltoztatása céljából. A két említett képviselő a reményt jelentheti arra nézve, hogy jó irányban mozdulnak el a dolgok. Több közép- és kelet-szlovákiai polgármestert is megszólított, akik bekapcsolódhatnak a pártépítésbe, de közülük csak Privigye polgármesterét, Katarína Macháčkovát nevezte meg.
Az új párt programjáról, nevéről egyelőre nem beszélt Procházka, azt azonban elmondta, hogy már most munkacsoportok hálózata dolgozik az új politikai tömörülés programján, amelyből nem hiányzik majd az ország területi átrendezése és a választási rendszer reformja sem. Az őszi helyhatósági választásokon szeretné először megmérettetni magát a párt. „Ambíciónk a jelenlegi kormány helyébe lépni”, jegyezte meg a hosszabb távú tervekre utalva Radoslav Procházka, hozzátéve, hogy ha a jelenlegi jobboldalnak erre volna esélye, lemondana a pártalapításról.

BA, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleTamás Ilonka néni és Burián László Szent István-díjat és érmet kapott Esztergomban
Next articleSzirénázó rendőrautó ütközött Dorogon, négyen megsérültek