HAZA BELFÖLD 50 ezer eurót fizet az állam a vasúti baleset áldozatai családjának

50 ezer eurót fizet az állam a vasúti baleset áldozatai családjának

339
hirdetés

Egyenként 50 ezer eurót kapnak az államtól az Érsekújvár melletti vasúti baleset áldozatainak családjai – tájékoztatott hétfőn Jozef Ráž (Smer-SD-jelölt) közlekedési miniszter. A javaslatot a kormány szerdai (július 3.) ülésén terjeszti elő.

Kép: Polícia NK, facebook

„Borzasztóan sajnáljuk, ami a múlt héten történt. Bár az előzetes vizsgálatok szerint nem a rendszer meghibásodása, hanem egyéni mulasztás következménye volt a baleset, úgy döntöttünk, hogy kárpótlást fizetünk az elhunytak hozzátartozóinak” – jelentette ki a közlekedési miniszter.
A kormány várható döntése értelmében a hozzátartozók rövid időn belül megkapják az összeget. Ráž hétfőn Alexander Sakoval, a Szlovák Vasutak (ŽSR) vezérigazgatójával személyesen ellenőrizte az Érsekújvár melletti sorompós átjáró működését.
„Kijelenthetem, hogy a jelzőberendezés rendben működik, a fényjelzés és a sorompók is. Egy sorompót kicseréltek, amely a baleset során megrongálódott” – mondta a miniszter.
A gyorsvonat és az autóbusz ütközése következtében heten vesztették életüket, öten megsérültek, a tragédia egy jelzőberendezéssel és sorompóval felszerelt átjáróban történt.

TASR

hirdetés