HAZA HÍR-MIX Plavec Péter a tallini jeges vízi úszó-világbajnokságon is remekelt 

Plavec Péter a tallini jeges vízi úszó-világbajnokságon is remekelt 

353
hirdetés

A februári EB-n aratott sikere után az elmúlt napokban megtartott jeges vízi úszó-világbajnokságon is bizonyított a komáromi régió egyik jeles szülötte: Plavec Péter jegesúszó, a dunaszerdahelyi Sportfanatic úszóklub tagja. Pénteken egy ezüst- és egy bronzéremmel, ráadásul új hazai rekordot is felállítva, világviszonylatban a TOP 10-be bekerülve tért haza az észtországi Tallinból, majd készségesen nyilatkozott portálunknak.

Elmondta: a Sportfanaticot a felbári Pék Dezsővel együtt képviselték a tallini VB-n, ahová március 4-én velük tartott Hideghéty Tibor menedzserük és két segítőjük is. A keddi megnyitó ünnepség után aznap és szerdán versenyeztek.

„Mivel én inkább a hosszabb távokat kedvelem, ugyan nem nagy reményt fűztem a végeredményemhez, mégis kedden megmérettettem a rövidebb, 200 méteres távon. Nagy örömömre nekem jól kezdődött az idei VB, mert mindjárt szereztem egy bronzérmet. Szerdán pedig a hozzám közelebb álló 450 méteres távon bizonyítottam: a korosztályomban ezüstérmes lettem. Más távokon most nem indultam, de e két érem mellett az is nagyon boldoggá tett, hogy a korosztályokat figyelembe nem véve, vagyis az idei VB-n indult összes férfi versenyző közül a 10. lettem, ami világviszonylatban komoly rangot jelent. Sőt, úgy tűnik, hogy 450 méteren új szlovákiai rekordot is felállítottam, ami hamarosan hivatalossá válik: a korábbi hazai rekorderünk 6 perc 13 másodperces eredményét a saját 6 perc 4 másodperces eredményemmel sikerült megdöntenem“ – tudatta az olvasóinkkal.

Arról is beszámolt, hogy a Sportfanatic másik versenyzője, Pék Dezső 200 méteren 10., 450 méteren pedig 6. lett, és szintén bekerült a TOP 10-be. Hozzátette: a világ minden tájáról érkezett 1300 versenyző között, az általuk választott távokon is a jegesúszók „krémje“ küzdött meg egymással a 0 és -5 Celsius-fokos, hideg levegőn. Eközben a medence vize 1 Celsius-fok körüli volt, miután abból a szervezőknek minden hajnalban ki kellett merniük a feltört jégdarabokat.

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy a VB szervezése tökéletes volt, betartották az előre meghatározott időpontokat, s úszás után nagyon élveztük a tágas szauna melegét“ – jegyezte meg Péter, aki nagyon elégedett az idei szereplésével, végül elmondta: „A téli versenyidény az összes verseny sikeres abszolvásával lezárult. Elégedett vagyok az eredményeimmel, de sokat nem pihenek, ahelyett kezdődhet a felkészülés a nyárra, amely végére egy különlegességet is tervezünk Pék Dezsővel együtt. Arról most csak annyit árulhatok el: mindketten másféle úszáson szeretnénk megmérettetni magunkat, ezzel egy nagy álmunkat valóra váltva. Az olvasókat arra kérem, hogy szurkoljanak nekünk, és velünk együtt bízzanak abban, hogy szeptember elején majd örömmel számolhatunk be a tervezett nagy bummról…“.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleA magyar kultúra fáklyavivői
Next articleKoppánymonostoron is elűzték a telet