Kezdőlap BELFÖLD Ötpárti egyeztetetést kezdeményez az MKP a közös magyar választási listáról

Ötpárti egyeztetetést kezdeményez az MKP a közös magyar választási listáról

1210
MEGOSZTÁS

Ötpárti egyeztetetést kezdeményez a Magyar Közösség Pártja (MKP) annak érdekében, hogy a szlovákiai magyarságot képviselő szervezetek közös választási listán induljanak a jövő februári parlamenti választáson – derült ki abból a sajtónyilatkozatból, amelyet a felvidéki magyar párt elnökségének kedd éjszakába nyúló ülése után adtak ki.

kép: mkp, illusztráció

    Az ötpárti egyeztetés vendéglátója az MKP lesz, arra a Most-Híd szlovák-magyar párton kívül további három, jelentősen alacsonyabb támogatottságú pártot is meghívnak. E három szervezet a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ), a korábban a Most-Híd listáján parlamentbe jutó, majd a pártból kilépő Simon Zsolt által vezetett Magyar Fórum, illetve az ezen a héten bejegyzett Összefogás nevű formáció. A találkozóra várhatóan a hétvégén lesz – tudta meg az MTI.
    Az ötpárti egyeztetést azután tartják, hogy az MKP elnöksége kedden nem fogadta el azokat az irányelveket, amelyekre az MKP, a Most-Híd és az MKDSZ tárgyalódelegációja a múlt pénteken javaslatot tett.
    Az előterjesztésben az szerepelt, hogy a három párt közös választási listán, egy választási párt keretében indul a szlovákiai parlamenti választáson.
    A választási pártot a trió legkisebb szervezete, az MKDSZ hozta volna létre saját átnevezésével. A szervezetnek a Régiók Pártja Híd MKP nevet szánták. A javaslatban az is szerepelt, hogy az érintettek további egyeztetést folytatnak majd más magyar pártokkal választási listájuk bővítéséről.
    A hosszú tárgyalások után elkészített javaslatot több kritika érte. A választási listákat november végéig kell leadni.


MTI

hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .