HAZA KÜLFÖLD Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt

Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt

194
hirdetés
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Forró Krisztiánt, a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség elnökét, köztárságielnök-jelöltjét.
Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
A megbeszélés egyik témája a szombaton esedékes szlovákiai államfőválasztás volt, ennek kapcsán az összefogás, az összetartás és a felvidéki magyarság megerősödésének fontosságát emelték ki. Forró Krisztián szerint ez a voksolás nem elsősorban az ő személyéről szól, hanem arról, hogy a szlovákiai magyarok megmutassák, hogy léteznek, itt vannak, és ezer év múlva is magyar szó hangozzon a Felvidéken. A hétfői tárgyaláson hangsúlyozták a visegrádi együttműködés (V4) szükségességét, mint mondták, a véleménykülönbségek ellenére a V4-eknek meg kellene keresniük azokat a pontokat, amelyekben egyetértenek, hiszen együtt többet érhetnek el.
Orbán Viktor és Forró Krisztián az ukrajnai háború kapcsán tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, és mindketten kiálltak a fegyverek és katonák Ukrajnába küldése ellen, ami teljesen ellentétben áll a magyar nemzeti érdekekkel.
Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
szovetseg.sk
hirdetés
Previous articleJavult a hulladék szelektálás mértéke Komáromban
Next articleA még meglévő kisiskolák jelene, s lesz – e jövője?