HAZA GAZDASÁG Október végéig igényelhető a diákhitel

Október végéig igényelhető a diákhitel

1347
hirdetés

41880 Azok a diákok, akik hitelt szeretnének felvenni tanulmányaik támogatására a művelődést támogató alapból (FNPV),  ezt október végéig tehetik meg. A pedgógusok számára is adott a kölcsön felvételének a lehetősége.
„Fontos, hogy a kérvény már október 31-ig ténylegesen megérkezzen hozzánk, ezért azt javasoljuk, hogy legkésőbb október 28-ig postázzák azokat” – mondta az alap vezetésével megbízott Pavol Kučmáš a szlovák Tasr hírügynökségnek nyilatkozva.
A kérvényezéshez szükséges dokumentumok letölthető az alap honlapján (http://www.fnpv.sk/). A kölcsön feltétele, hogy a hitelt kérő diák igazolni tudja, hogy a folyó iskolai évben az oktatási intézmény tanulója, hallgatója. A kérvényezőnek Szlovákiában kell rendelkezni állandó lakhellyel, vagy külföldi szlovák státusszal kell rendelkeznie. Nem feltétel a szlovák állampolgárság, az Európai Unió azon polgárai is élhetnek a lehetőséggel, akiknek Szlovákia területén állandó lakhelyük van.
A diákok 500-tól 3000 eurós hitelért folyamodhatnak, melynek a 2013/2014-es tanévben 4,5 százalékos a törlesztő kamata. A kölcsön nem célirányos, a diákon áll, hogy azt mire költi el. „A teljes hitelkeretet a korábbi 3,5 millióról 5 millióra emeltük” – mondta Kučmáš. A hitel törlesztési ideje 5-10 év.
A doktoranduszi tanulmányokat folytatók is élhetnek a lehetőséggel, ők maximum 6000 eurós kölcsönt kaphatnak. A pedagógusok számára is nyitva áll az alap, egészen 30 ezer euróig.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleDöntés született a fedett uszoda javításáról és megnyitásáról
Next articleMúzeumok Őszi Fesztiválja Dél-Komáromban