HAZA DUNATÁJ Nyugdíjasok és egészségkárosultak figyelmébe

Nyugdíjasok és egészségkárosultak figyelmébe

1060
hirdetés

Mindazok figyelmébe ajánljuk, akik nyugdíjasként a kötelező tévé- és rádióelőfizetési díj kedvezményes összegének (4,64 euró helyett 2,32 euró) fizetésére jogosultak, vagy egészségkárosodással élőként ennek fizetése alól mentesülnek, hogy ezt a tényt a szükséges iratokkal igazolják az RTVS (Rozhlas a televízia Slovensko) címére.

Amennyiben ezt nem teszik meg, a Törvénytár 340/2012-es számú törvénye értelmében a teljes összeg fizetésére kötelesek, méghozzá idén január elsejéig visszamenőleges hatállyal. Az igazolások eljuttatásának határideje eredetileg március 31-e volt, ezt június végéig meghosszabbították.

Mindazok a tévé- és rádióelőfizetők, akik az adott címen lévő bejelentett állandó lakhellyel rendelkező súlyos egészségkárosodással élő fizikai személlyel élnek egy háztartásban, vagy maguk rokkantak, nem kötelesek tévé- és rádióelőfizetési díjat fizetni, amennyiben ezt a tényt megfelelő dokumentumokkal (a rokkantsági igazolvány, vagy a rokkanttá nyilvánítási határozat másolata) igazolják.

Mindazok az előfizetők, akik az áramszolgáltatónál több címen vannak nyilvántartva ügyfélként, csak egy címre szólóan fizetnek tévé- és rádiódíjat. Az ezzel kapcsolatos igazolást a villanyszolgáltatótól kell beszerezni és egyben igazolni, hogy egy lakcím után rendszeresen biztosított a díj térítése.

Az öregségi nyugdíjban részesülők a rádió- és tévéelőfizetési díj felére csökkentett összegének (2,23 euró) fizetésére jogosultak, amennyiben nincs egyéb rendszeres keresetük és nem élnek közös háztartásban olyan személlyel, akinek rendszeres munkavégzésből származó jövedelme van. Erről a tényről becsületbeli nyilatkozatot kell írniuk, s ezt a nyugdíjhatározattal és a SIPO szám (inkasszó) feltüntetésével együtt kell elküldeniük az RTVS Mlynská dolina, 845 45 Bratislava címre.

Ugyancsak 2,32 euró koncessziós díjat számláznak azoknak, akik anyagi szükséghelyzetben élnek, amennyiben ezt a szociális ügyi hivatal igazolja számukra, s ennek az igazolásnak a fénymásolatát elküldik az RTVS címére.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleÖtven bizonyíték
Next articleÖsszetartva és együtt találjunk megoldást!