Kezdőlap RÉGIÓ Nyitra megyei pohár, és XIII. Polgármester Kupa

Nyitra megyei pohár, és XIII. Polgármester Kupa

813
MEGOSZTÁS

A keszegfalvai Seishin Karate Klub már tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű Nemzetközi Karate Versenyt Keszegfalván, amin idén csak 50 induló volt két országból (sajnos a vírus nem tett jót).  A verseny reggel 8ó kezdődött a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol több feladattal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Volt ahol súllyal kelet távolba dobni, volt ahol egyensúlyozni kellett Svájci labdán, aztán egyensúlypárnán kellett guggolni időre, vagy épp tartani magad a rúdon, és volt deszkatörés is ököllel, kéz éllel, és könyökkel.

A versenyt Pataki Dezső polgármester úr nyitotta meg a rajt előtt. Megköszönte a versenyzőknek hogy ilyen szép számban eljöttek, és kihangsúlyozta, hogy a gyerekek milyen jó helyen vannak, jó sportot választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt. Ezután Markovics János a klub vezetője is bíztatta a  versenyzőket hogy a nagy meleg ellenére ami már magában embert próbáló, lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít bennünket a küzdősport. A megnyitó után pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. A legkisebb gyerekek (5-6 évesek) 2km, a nagyobbak 4 km (7-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5,5km (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat voltak. A guggolásnál Cserepes Zoltán volt a legügyesebb 72 guggolt egy perc alatt, ezen felül az ugrálókötélnél, és rönkugrálásnál is Ő volt a legjobb. Trenčík Nikolas a dombmászásnál, és a köríves rúgásoknál remekelt.

Idén második alkalommal a szülők is bekapcsolódhattak a versenybe. Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain ez a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét. A keszegfalvai Seishin Karate Klub növendékei 8 kategóriát megnyertek a 17-ből, így csapatban első hellyel zárták a versenyt.

Eredmények (első helyezettek):

 • Előkészítő Nő/ Pósa Gabriella (Seishin Dunaszerdahely)
 • Gyerek 1. Nő / Bock Ágnes (Seishin Dunaszerdahely) Fekete Abigél (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek 2. Nő / Forró Leila (Seishin Keszegfalva) Menző Rebeka (Seishin Dunaszerdahely)
 • Serdülő Nő/ Oláh Lilla (Seishin Ekecs)
 • Ifjúsági Nő/ Németh Petra (Kapuvári SE) 
 •  
 • Előkészítő Férfi/ Russell Ruman (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek.0 férfi/ Forró János (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek 1. Férfi / Kovács Krisztián (Seishin Ekecs)
 • Gyerek 2. Férfi / Sárai Csongor, és Molnár Dominik (Seishin Keszegfalva) Oláh Ákos (Seishin Ekecs)
 • Serdülő Férfi/ Markovics Áron (Seishin Keszegfalva)
 • Ifjúsági és Junior Férfi összevont/ Hájas Kornél (Seishin Dunaszerdahely)
 • Felnőtt Férfi/ Trenčík Nikolas (Seishin Keszegfalva)
 • Senior Férfi/ Lengyel László (Kapuvári SE)  

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Markovics Ádám (Keszegfalva) kapta, meg aki nagyon szép eredményeket el mint hazai, mint Nemzetközi szinten a 2019/20-as évben, és a tavalyi Európa Bajnokságon 3.lett Prágában.

Külön köszönetet illeti még a szülőket, és a klub edzőit, akik segítsége nélkül nem tudtuk volna lebonyolítani a rendezvényt. 

 

Sensei Markovics János 4.dan

hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..