HAZA DUNATÁJ Nem túl feledékeny Komárom főellenőre?

Nem túl feledékeny Komárom főellenőre?

2949
hirdetés

Másutt rég leváltották volna…

A KOMVaK ügyében két héttel ezelőtt megtartott sajtótájékoztatón a polgármester valamilyen felelősségre vonásról beszélt, ám véleményünk szerint semmilyen elszámoltatásról nem lehet szó mindaddig, amíg nem valósul meg az egyesek által hőn (vagy nem) óhajtott teljes gazdasági átvilágítás. Mert az mindennél világosabb, hogy akik a főellenőri vizsgálattól vártak objektív tényeket, azoknak nagyot kellett csalódniuk, hiszen Csintalan Miklós most is hűen önmagához, olyan óvatosan végezte az ellenőrzést, nehogy véletlenül valamit találjon.

Ennek érdekében még arra is képes volt, hogy az 1096/2016. számú testületi döntésben foglalt ellenőrizendő témákat messziről
elkerülje. Ilyenek például: a pati fürdőben levő házikó megvásárlása, a VOLVO terepjáró lízingelése, illetve reprezentációs kiadások az

a) 2. pont szerint. Ugyanígy járt el az a) 3. pontnál, melyben a közjegyzői jegyzőkönyvet kellett volna ellenőriznie. Szintén elfelejtette az a) 5. pontot, melynek alapján a béreket kellett volna ellenőriznie, tekintettel a vállalat rossz anyagi helyzetére, de megfeledkezett a kintlévőségek behajtásáról is az a) 8. alapján. Ilyen sorsra jutott még az a) 9., valamint a b) 4. pont is, melyben kifejezetten az Olláry-féle IVV cég aktivitásait kellett volna ellenőriznie.

Reméljük, hogy valamelyik képviselő talán elszámoltatja majd a főellenőrt a hiányzó pontokról.

Amit viszont ellenőrzött, abban sincs köszönet. A bérezési rendszerben természetesen nem talált kivetnivalót, hiszen mivel a vízművek „jól” teljesít, a középmenedzsment megérdemli a havi több mint kétezer eurós fizetéseket – a cégben az átlagfizetés 900 euro körül mozog. E jelentés alapján ismét rejtély marad, hogy vajon hogyan került a vízművek ilyen rossz gazdasági helyzetbe. Egyetlen figyelemre méltó momentum azért akad: többször is bizonygatja, hogy a jelenlegi modell nem előnyös és mindenáron azt a tévhitet kelti, hogy milyen jó lenne, ha a vagyon átkerülne a vízművekhez. Aki csak egy kicsit is figyelemmel kísérte a vízművek körüli eseményeket, annak számára világos, hogy ha a vagyon kikerülne a város kezéből, keresztet lehetne rá vetni, mivel sem a képviselőkkel „felturbózott” felügyelőbizottság sem a pincejárókkal teletűzdelt képviselőtestület nem lehet garancia a vagyon megóvására. Ellenkezőleg!
Éveken át holmi rosszindulatú beruházókkal riogatták a közvéleményt, míg a valós ellenség a kapukon belül van. Ez a jelentés arra volt talán jó, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá váljon, Csintalan Miklós az igazi bűnösöket védve, még attól sem riad vissza, hogy egyszerűen ignorálja a testületi döntéseket. Talán arra is szolgál, hogy a testület belássa, a tényleges átvilágítás nélkül csak a sötétben tapogatóznak és így szó sem lehet semmilyen felelősségre vonásról.

DUNATÁJ HETILAP 24/2017

 

hirdetés
Previous articleFolytatódik a Selye János Gimnázium sikere a fiatal európaiak versenyén
Next articleÉvi 1800 műtétet végeznek a MEDCHIR egynapos sebészeten