HAZA DUNATÁJ Mennyire hiteles JUDr. Hortai Éva a Most-Híd listáján?

Mennyire hiteles JUDr. Hortai Éva a Most-Híd listáján?

892
hirdetés

kjA Bastrnák – Hortai féle városirányítás alatt jogi hibák és politikai szűklátókörűség miatt 1 millió eurós támogatástól esett el a Munka Utcai Alapiskola. Emiatt a jó érzésű Híd-asok lemondtak!

Erre a kérdésre minden bizonnyal a választók adják meg a választ, akik a megyei képviselőtestületbe való választásokon leadják szavazatukat az általuk legmegfelelőbbnek tartott jelöltekre. Vannak új jelöltek, de még több az ismerős arc. Közéjük tartozik dr. Horai Éva, aki régóta meghatározó egyénisége Komárom politikai életének.

Oszlopos tagja volt az MKP-nak, majd amikor karrierje és egyéni érdeke úgy kívánta, elveit feladva pártot és ideológiát váltott. Azt is el tudta érni, hogy amikor körzetében képviselőjelöltnek sem választották meg, a törvényesen megválasztott jelöltet visszaléptették, hogy bekerüljön a városi testületbe, ahonnan azután Bastrnák Tibor alpolgármesternek választatta meg. Tagadhatatlan tény, hogy ebben az időszakban sikerült elügyetlenkedni (illetve ki tudja mi okból meggátolni), hogy a Munka Utcai Alapiskola ténylegesen is megkaphassa az intézmény korszerűsítésére megítélt 1 millió eurót. Az ügy azért is szomorú, mert ez az iskola négy éven át azért nem kapott támogatást az önkormányzattól, mert azt mondták, hogy ez az 1 millió euró megold minden problémát. A botrány után ugyan felújították a tornaterem födémzetét és a parkettákat, viszont a jelenlegi pénzosztásból az iskola ismételten kimaradt. Így talán nem is csoda, hogy már nem magyar tannyelvű a város legnagyobb alapiskolája. Ezek tények. Az is tény viszont, hogy most a Híd választási ígéretei között az oktatás nagy hangsúlyt kapott. Kérdésük a következő: Jobb iskolákat szeretne? Ez csak természetes. Ám ha Hortai Évára és elvbarátaira lesz bízva az oktatásügy, azonnal adódik a kérdés: Meddig, milyen színvonalon, milyen körülmények között lesz magyar nyelvű oktatás Komáromban és a megyében?

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleTatán október 29-én vesznek végső búcsút a kukánál talált csecsemőtől
Next articleA csillagászati távcsöveken már látható az „ISON”