HAZA KULTÚRA Megkezdődtek a Rómeó és Júlia próbái a Komáromi Jókai Színházban

Megkezdődtek a Rómeó és Júlia próbái a Komáromi Jókai Színházban

1619
hirdetés

Martin Huba immár hetedik alkalommal dolgozik a színházunkban a  társulat legnagyobb örömére. Ezúttal Shakespeare klasszikusát állítja színpadra Bárdos Judittal és Béhr Mártonnal a főszerepben. „Az emberi társadalom különös haláltáncát járja, mintha egy őrült karnevál forgatagában élnénk, az erkölcs, az értékrend, az emberség háttérbe szorult, s helyette elszabadulnak az indulatok, növekszik a káosz, mindenki annyit lop, amennyit csak bír, mert közeleg a végítélet órája… A Rómeó és Júlia története tulajdonképpen egy ilyen karneváli hangulatot ragad meg, s az elszabadult indulatoknak köszönhetően tragédiába torkollik.” – mondta a rendező, Martin Huba, az első olvasópróbán.

A díszlet ezúttal is Jozef Ciller munkája, a jelmezek Peter Čanecký tervei szerint készülnek majd, az előadás koreográfusa a pozsonyi Színművészeti Főiskola dékánja Juraj Letenay.

A Komáromi Jókai Színházban vendégként gyakorta visszatérő Bárdos Judit, és az egyetemista Béhr Márton mellett színpadra lépnek még a társulat fiatal és idősebb tagjai: Tybalt szerepében Tóth Károly, Mercutio: Szabó Viktor, Benvolio: Culka Ottó, Lőrinc barát: Mokos Attila, Dajka: Bandor Éva, Párisz: Olasz István, Capulet: Fabó Tibor, Capuletné: Losonczi Kata m. v., Montague: Skronka Tibor, Montague-né: Holocsy Krisztina, Escalus: Tóth Tibor.

Az előadás tervezett bemutatója: 2017. március 24.

hirdetés
Previous articleIdén is nagy sikerrel záródott a Selye János Egyetem Nyílt Napja
Next articleSelyés diákként az Emberi Jogok kerület olimpiáján