HAZA BELFÖLD Megbukott az egészségügyi miniszter

Megbukott az egészségügyi miniszter

819
hirdetés

Robert Fico kormányfő felszólítására lemond Zuzana Zvolenská egészségügyi miniszter. Ugyanígy lemond parlamenti alelnöki posztjáról Renáta Zmajkovičová smeres képviselő is.

Mindketten abba buktak bele, hogy a pöstyéni állami kórház komputertomográf-beszerzését a szokásos ár többszörösére dagasztották. Zvolenskának mint miniszternek a kórház a közvetlen felügyelete alá tartozott, Zmajkovičová pedig a Smer színeiben a kórház felügyelő tanácsának elnöke volt.
Fico szerint nem elég, ha a botrányos beszerzés miatt lemond a kórház igazgató tanácsa, a politikai felelősséget is viselnie kell minden érintettnek. Zvolenská a közbeszerzési hivatalt felkérte az ügy törvényességének kivizsgálására, de Fico döntését tudomásul vette. A CT szokásos ár 500 000 euró, a pöstyéni kórház 1 600 000 eurót fizetett érte. Az ügy nyilvánosságra kerülését követően az ellenzéki pártok jelezték, kezdeményezni fogják Zvolenská leváltását. Párhuzamosan az ügyészségen feljelentést tettek állami vagyon kezelésével történő visszaélés miatt.

ngyr, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleKomárom és Révkomárom helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor az MKP-Híd közös révkomáromi polgármester-jelöltjével
Next articleCsáky Pál felvidéki magyar újságírókat fogadott brüsszeli irodájában