HAZA KÜLFÖLD Komárom és Révkomárom helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor az MKP-Híd közös révkomáromi polgármester-jelöltjével

Komárom és Révkomárom helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor az MKP-Híd közös révkomáromi polgármester-jelöltjével

988
hirdetés

Komárom és a szlovákiai Révkomárom szervesen összetartoznak, és fontos lenne, hogy ez a kapcsolat minden szinten erősödjön – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Czíria Attila, a felvidéki Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd közös révkomáromi polgármesterjelöltje, valamint Berényi József MKP-elnök hétfői budapesti tárgyalásán.

    Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel közölte: a kormányfő üdvözölte, hogy Komáromban megvalósult a két párt összefogása, és támogatását fejezte ki a jelöltnek.
    A megbeszélésen szorgalmazták a határon átnyúló térségi projektek folytatását, az erődrendszerben rejlő lehetőségek jobb kihasználását, valamint kiemelték a megújuló komáromi híd jelentőségét.
    A felek áttekintették a magyar tannyelvű kisiskolák és szakiskolák, valamint a felvidéki magyar színházak helyzetét. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: a felvidéki magyar identitás megőrzését szolgáló intézmények továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására, beleértve a szükséges anyagi források biztosítását is.
    Megvitatták ezen kívül a magyar kormány javaslatait újabb magyar-szlovák határátkelők megnyitásáról, illetve a komáromi térség gazdasági és munkaerő-piaci helyzetét. Az MKP elnöke szorgalmazta a Miskolc-Kassa autópálya-összeköttetés mielőbbi megvalósítását – tájékoztatott Havasi Bertalan.


MTI

hirdetés
Previous articleMoody’s: Szlovákia igen stabil gazdasága indokolja az elsőrendű besorolást
Next articleMegbukott az egészségügyi miniszter