HAZA BELFÖLD Még a hétfői napon komoly erőket irányít a magyar határra a szlovák...

Még a hétfői napon komoly erőket irányít a magyar határra a szlovák kormány

679
hirdetés

Szlovákia még hétfőn este komoly erőket irányít a magyar zöldhatárra – jelentette be Robert Fico (Smer-SD) kormányfő és Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter. A tárcavezető emellett az ország biztonsági tanácsa rendkívüli ülésének összehívását is kérte az illegális migráció miatt. Mindketten egyebek mellett a Gázai övezetben kialakult helyzetre és a lehetséges veszélyekre figyelmeztettek.

Kép: J.I., dunataj.sk

„Az embereknek nyugodtabb körülmények között, és nagyobb biztonságban kell élniük” – hangsúlyozta a kormányfő. „Amíg nem lehet ellenőrzés alá vonni az illegális migrációt, előfordulhat, hogy veszélyes elemek érkeznek hozzánk, akik terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban” – tette hozzá. Fico helyeselte, hogy a belügyi tárca egyik fő célkitűzése éppen a migráció kezelése, és hozzátette, a belügy és a védelmi tárca „viszonylag komoly erőket” irányít a Magyarországgal közös zöldhatárra.
Šutaj Eštok azt hangsúlyozta, céljuk a teljes zöldhatár megvédése, ennek elérésére az állomány jelentős részét és a megfelelő technikai eszközöket is biztosítja a belügyminisztérium. Azt is leszögezte, rendkívül feszült a helyzet a világban, és erős illegális migrációs hullámmal kell számolni, ezért is hívatja össze az ország biztonsági tanácsát. Hozzátette, hogy a helyzetet nem szabad alábecsülni.

TASR

hirdetés
Previous articleMegnyílt a komáromi komposztáló telep
Next articleFico: Rendszeresen kihelyezett kormányülések lesznek a régiókban