HAZA Egyéb Magyarnak lenni büszkeség! – 17. Felvidéki Magyar Bál Libádon

Magyarnak lenni büszkeség! – 17. Felvidéki Magyar Bál Libádon

786
hirdetés
43796aSzombaton,  január 25-én rendezték meg tizenhetedik alkalommal a Párkány melletti Libádon a  Felvidéki Magyar Bált. A nagy hagyománnyal bíró rendezvény fővédnöke az elmúlt évekhez hasonlóan  Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke volt.

A Felvidéki Magyar Bál háromszáztíz meghívott vendége között számos ismert politikus, közéleti személyiség is jelen volt. Beszédet mondott Berényi József, az MKP elnöke és Völner Pál a magyar kormány infrastruktúráért felelős államtitkára, valamint részt vett az eseményen Bárdos Gyula, az MKP köztársaságielnök-jelöltje is.
A rendezvényen fellépett az Érsekújvári Rockszínpad, a zselízi a Kincső Ifjúsági Néptánccsoport, valamint Kürthy Lajos versmondó.
A Felvidéki Magyar Bál nem csupán egy táncmulatság, hanem az együtt gondolkodás és a magyar-magyar párbeszéd jegyében rendezett Kárpát-medencei találkozó. Retkes János, az MKP párkányi elnöke, aki párjával együtt szervezi a rendezvényt, portálunknak úgy fogalmazott: a Kárpát-medencei magyarság összefogásán fáradoznak. „A Felvidéki Magyar Bál a nemzeti identitástudat erősítéséről szól, ez tükröződik a rendezvény minden elemébe. Minden évben olyan vendégeket hívunk meg, akik társadalmi szerepvállalásukkal sokat tesznek a felvidéki magyarságért, és olyan műsorokat állítunk össze, melyek hirdetik: magyarnak lenni büszkeség!”
Ahogyan az az elmúlt években már hagyománnyá vált, a vendégek – köztük a tizenöt fős, Székelyudvarhely és környékéről érkező erdélyiek – ezúttal is a magyar gasztronómia több menüből álló finomságai és kiváló magyar borok közül válogathattak.

(A képek kattintással nagyíthatók!)
4379643796b43796c43796d

Felvidék.ma
Fotó: mti/facebook

hirdetés
Previous articleRetro plakát-kiállítás Szőnyben
Next articleMVK: Bárdos hat százalék felett