HAZA RÉGIÓ Madari siker a kocsitoló versenyen

Madari siker a kocsitoló versenyen

2498
hirdetés
Budapest, 2019. október 20.
A 12. Nemzeti Vágta pályája a Hõsök terén, Budapesten 2019. október 20-án.
MTI/Mohai Balázs

Mint minden évben, idén is részt vettünk a testvértelepülésünk által szervezett kocsitoló versenyen. A verseny után egyik jó barátunk egy olyan ajánlattal állt elő, hogy részt vehetünk a Nemzeti Vágta szombati kocsitoló elődöntőjén a Hősök tere körül kialakított versenypályán. A Nemzeti Vágta a Kárpát-medence legnagyobb lovas rendezvénye, ami a hagyományok ápolása mellett összeköti a vidéki, a fővárosi és a külhoni magyarokat. Azonnal elfogadtuk ezt a kihagyhatatlan ajánlatot, ugyanis nem mindennap adatik ilyen lehetőség. Kisebb felkészülés után szombaton délelőtt utaztunk Budapestre a madari kocsitoló csapattal. Nehéz, homokos, nedves volt a pálya, de minden erőnket beleadva sikerült elsőként áttolni a hires kocsi kocsit a célvonalon, igy egyenest bekerültünk a vasárnapi döntőbe. Vasárnap izgatottan áltunk a rajtnál a kocsi mögött, hiszen tudtunk hogy az egyik ellenfél a kocsi csapat a másik pedig az Országos mentőszolgálat csapata, akik szintén elég felkészültek voltak. A rajtot jelző gong után teljes erővel és kitartással toltuk a kocsit a Nemzeti Vágta homokos pályályán. A verseny a végéig elég szoros volt a kocsi és a madari csapat mögött, de a hajrában a kocsinak még egy nagy lapáttal rá tudtak tenni, így egy kocsi hosszal megnyerték a versenyt a madari csapat előtt.  Csapatunk elégedetten gratulált a győzteseknek és egy közös, baráti fotó erejéig felálltunk a kocsi mellé. A verseny után koccintottunk a versenyzőkkel és most is, mint minden évben, meghívást kaptunk a jővő évi kocsitoló versenyre, ahol lehetőségünk lesz ismét megmérettetni magunkat a többi versenyzővel.

Megköszöntük a szervezőknek, rendezőknek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy egy szlovákiai kis falu sportcsapata részt vehessen Budapest szívében, a Hősök terén megrendezett lovas esemény programjában. Hatalmas élmény volt szlovákiai magyarként részt venni a Nemzeti Vágtán és versenyezni a Hősök Terén a hatalmas közönség előtt.

 

Stefankovics Attila

VIDEÓ AZ ESEMÉNYRŐL:

https://mediaklikk.hu/video/2019/10/20/kocsitolo-verseny-donto/?fbclid=IwAR18-IXCq1_QXWGEeHPs5YQfsf6POPS1U02bK9OFm4-AnrdrMLrFbl8paBU#

 
 
hirdetés
Previous articleAndrás-napi vásár
Next articleSzínpompás állatbemutató