HAZA KÜLFÖLD Külföldre is hívják a kínai rendőrséget

Külföldre is hívják a kínai rendőrséget

1001
hirdetés

A kínai rendőrség Argentínában lebuktatott több olyan bűnbandát, amelyeknek a tevékenysége a védelmi pénzek beszedésétől az emberrabláson át a gyilkosságig terjedt – adta hírül a közbiztonsági minisztérium közleményére hivatkozva a kínai média csütörtökön.

Az Argentínában élő és dolgozó kínai közösségen belül a bűnbandák 2011-ben ütötték fel a fejüket. A helyi hatóságok végül a kínai rendőrséggel együttműködve tudtak őrizetbe venni egyes bandatagokat, de a kelet-kínai Fucsien tartományban is többen előzetes letartóztatásban vannak azok közül, akik időközben hazaszöktek.
Az argentin rendőrség több mint 10 millió dollárnak megfelelő összeget juttatott vissza a korábban rendszeresen fenyegetett és zsarolt élelmiszerbolt-tulajdonosoknak.
Két hete Venezuelából toloncoltak haza egy kínai gengszterfőnököt, akinek bandája elsősorban rablásra, embercsempészetre és zsarolásra specializálódott. A 26 éves gyanúsított tíz éve vándorolt ki a dél-amerikai országba, s miután üzleti tevékenysége nem volt sikeres, az ott élő és dolgozó kínaiak sérelmére elkövetett bűncselekményeket kezdett elkövetni. Társai közül kettőt Kuangtung tartományban fogtak el.
Kína az utóbbi években fokozta együttműködését különböző országok bűnüldöző szerveivel, mivel továbbra is jellemző, hogy egyes külföldi országokban a kínai kolónián belüli bűncselekmények felderítésében a helyi hatóságok tehetetlenek.

MTI

hirdetés
Previous articleTüntetést terveznek a romák Pozsonyban
Next articleStabil alapokon az idei büdzsé Dél-Komáromban