HAZA GAZDASÁG Közös kiállás a Nabucco gázvezeték mellett Pozsonyban

Közös kiállás a Nabucco gázvezeték mellett Pozsonyban

1051
hirdetés

Közös, az azerbajdzsáni államfőnek címzett levélben álltak ki a Nabucco gázvezeték projektje mellett Magyarország, Ausztria, Románia és Bulgária államfői a közép-európai országok és a tágabb régió államfőinek csütörtöki találkozóján Pozsonyban.

Erről Heinz Fischer osztrák államfő tájékoztatta a sajtó képviselőit az államfői találkozó plenáris ülését követő sajtótájékoztatón.
A Nabucco gázvezeték projektjét támogató közös levél kapcsán Heinz Fischer azt is elmondta: ahhoz Törökország is csatlakozott.
Az osztrák államfő a téma kapcsán annak a meggyőződésének adott hangot, hogy nem kellene monopolhelyzetnek léteznie. „A diverzifikáció elkerülhetetlenül szükséges és a Nabucco éppen ehhez járulhat hozzá” – mondta Heinz Fischer.
Rámutatott: a Pozsonyban tartott államfői találkozó megfelelő alkalom volt arra, hogy a levél címzői demonstrálják a kérdés kapcsán képviselt álláspontjukat.

MTI

hirdetés
Previous articlePolitikai földrengést okozhat egy razzia Csehországban (befolyásos politikusokat, hivatalnokokat és vállalkozókat vettek őrizetbe)
Next articleKét szuper akció a PATHI WELLNESSHOTELBEN!