HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Kipakolt egy bennfentes a termékbemutatós átverésekről

Kipakolt egy bennfentes a termékbemutatós átverésekről

765
hirdetés

termekbemutato(5)(210x140)Az egész biznisz egy ember kezében van, aki szinte az egész évet külföldön nyaralással tölti – árulta el a Blikknek a csalásra épülő iparág egyik kiugró szereplője.

„A Dunántúlon él a férfi, aki az egész iparágat elindította, s a mai napig is kézben tartja. A szűk vezetőség tagjai hetente öt-hatmillió forint tiszta hasznot zsebelnek be” – mesélte el a Blikknek Gábor, aki elárulta, hogy a vezető ritkán tartózkodik Magyarországon, szinte egész évben nyaral. Gábor a szakmát hét évvel ezelőtt kezdte utaztatós termékbemutatókkal, ahol ingyenkirándulás és -ebéd volt a csali.

„Ez már rég nem dívik, ma már profi módon van felépítve minden. A callcenterben különböző telefonlistákból hívják az embereket. Az előadás kezdete előtt van tíz-tizenöt perc, amikor a beépített emberek szóba elegyednek a „palimadarakkal”. Ők mérik fel, átverhető-e a vendég” – mesélte a termékbemutatós.

A beépített emberek infói alapján dől el, hogy kiket lehet beforgatni, ők kapják a mosolygós jelet. Aki egyedül él, van saját ingatlanja, és rokonai nem sűrűn látogatják, azt biztosan megpróbálják átverni.

„Nekem azért lett elegem, mert a cég, ahol dolgoztam, kifejezetten arra a pénzre hajtott, amit a nyugdíjasok a temetésükre tettek félre. Az előadók viszont meggyőzik őket, hogy a tízszeres áron értékesített termékekkel még nem kell a halálra gondolni” – mesélte Gábor.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleBasternák László expolgármesterre emlékeztek
Next articleKatonai bunkereket bocsát árverésre a szlovák védelmi tárca