HAZA RÉGIÓ Kétnapos sportőrület határok nélkül

Kétnapos sportőrület határok nélkül

871
hirdetés

fullxxxyyy„A sport legyen a szenvedélyed“ jelmondattal egy igazán jókedvű és mozgalmas kétnapos határon átívelő fesztivált szervezett a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal. A nagy sportágválasztó programban a legnépszerűbb termi sportágakat valamint fitness és aerobik irányzatokat próbálhattak ki az emberek, olyan neves szakemberek segítségével mint Őszi Denisza és Katus Attila. Az esemény zárásaként pedig a helyi intézmények, egyesületek kaptak bemutatkozási lehetőséget.

A Komáromi Sportfesztivál a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának köszönhetően valósult meg. A rendezvényt a szervező, a Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal eredetileg szeptemberre tervezte, azonban a pályázat elbírálása és lezárása kitolódott, így a programból végül egy termi sportágakat felvonultató fitness-aerobik őrület kerekedett ki, melyen több,mint 2000 embert sikerült megmozgatni. Március 1-én, pénteken Komárom oktatási-nevelési intézményei mérhették össze tudásukat többek között kispályás fociban, teremtájfutásban, floorballban, úszásban, szivacskézilabdában, fekvenyomásban, és street ball-ban.

Ezen a megmérettetésen szinte valamennyi óvoda,általános- ás középiskola képviseltette magát. Nyolc sportágban, több mint tíz helyszínen zajlottak a küzdelmek. Körülbelül 600 gyermek sportolt az első napon. A Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal 7 éves működése során mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a tömegsportok minél nagyobb népszerűségre tegyenek szert Komáromban – mondta el az egyesület elnöke, Vörösházi Tibor.

Emellett persze szerették volna megmozgatni Észak- és Dél-Komárom lakosságát is. Főleg a hölgyeknek kedveztek a szombati programokkal, ahol a legnépszerűbb és a legmodernebb edzésformákat lehetett kipróbálni, speciális eszközök és elismert koordinátorok segítségével. A kínálatban szerepelt a TRX, a K2 Hiking, a spinning, a Kangoo Jumps, és olyan újdonságok is mint a body art és a deep work.

A body art és a deep work Németországból származik. Szlovákiai meghonosítása az én nevemhez fűződik. A body art egy lassú, funkcionális, nagyon tudatos óratípus, míg a deep work-öt ezen felül kardio elemekkel tűzdeljük meg – tudtuk meg Őszi Deniszától, az észak-komáromi Life Sport vezetőjétől, aki szerint megfigyelhető egy pozitív elmozdulás a rendszeres mozgás irányába. Egyre többen döbbennek rá ugyanis arra, hogy nem csak a nyár, a bikini-szezon beköszönte előtt fontos izzadni az edzőteremben.

– Én akkor mondom azt valakire, hogy rendszeresen mozog, hogy ha már legalább fél éve edz. Szerencsére egyre nagyobb az igényük az embereknek a rendszeres testmozgásra. Mindig vannak új és új edzésformák, de töretlen a népszerűsége például a Kangoo Jumps-nak és az alakformáló óráknak. A Life Sportban igyekszünk mindig úgy összeállítani az órarendet, hogy mindenki kedvére válogathasson, és megtalálja a számára megfelelőt – mondta el a szakember.

A Sportfesztivál szervezőinek sikerült egy országosan is ismert és elismert aerobik-oktatót megnyerni a rendezvény számára. Katus Attilára személyisége képes tömegeket vonzani egy-egy fellépésre. Komáromban sem történt ez másképp. A Sportcsarnok Katus Attila Best Body órájára valóban zsúfolásig megtelt, vele együtt tornáztak a gyerekek, a felnőttek és az idősebb korosztály képviselői egyaránt.

Évek óta azon dolgozunk, hogy egyre több ember mozogjon rendszeresen, hiszen a magyarországi lakosság fele egyáltalán nem sportol, míg rendszeresen csak 10-ből egy. A többség a pénz-és időhiányra fogja, hogy nem tud edzeni. Ezeket a sztereotípiákat igyekszünk szépen lassan leépíteni. Elengedhetetlen, hogy igényesek legyünk az élet minden területén. Ez vonatkozik a sportra is. A fiataloknál egyelőre még a szépség, a jó kinézet számít, míg az idősebbek inkább az egészségük, az izületeik védelme érdekében sportolnak. Ha már napi fél órát mozgunk, akkor sokat teszünk magunkért mind fizikai, mind lelki értelemben. Ha valaki nem tudja, hol kezdje, akkor jöjjön el egy ilyen sportválasztó rendezvényre. Próbálja ki a különféle edzésformákat, előbb-utóbb mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Olyan nem lehet, hogy valakinek semmilyen sport sem tetszik. Tartsuk szem előtt, hogy mit szeretnénk elérni, hiszen minden sportág más-más külsőt eredményez, és más az egészségre gyakorolt hatása is. Emellett figyeljünk a táplálkozásunkra, a folyadékbevitelre, a szabadban eltöltött időre és az alvásra is – tanácsolta Katus Attila.

A Komáromi Sportfesztivál lebonyolításába bekapcsolódott a Palládium Fitness, ahol az ingyenes belépés mellett Konrád Krisztián és Sallai Lajos erőemelő-világbajnokok tartottak bemutatót, illetve az észak-komáromi korcsolyapálya, ahol március 2-án szintén nem kellett belépőjegyet váltani. A kétnapos esemény sportgálával ért véget, ahol a helyi intézmények, csoportok és egyesületek kaptak bemutatkozási lehetőséget. A különböző jellegű műsorok szépszámú közönséget vonzottak és méltó lezárását jelentették egy minden szempontból kitűnőre sikeredett sportfesztiválnak.

Vörösházi Tibor hozzátette: mintegy 50 ember dolgozott azon, hogy ez a kétnapos fesztivál létrejöhessen. A visszajelzések pozitívak, a sportot szerető komáromiak pedig várják a folytatást.

komarom.hu

hirdetés