HAZA RÉGIÓ Kékbe öltözik a Monostori-híd

Kékbe öltözik a Monostori-híd

391
hirdetés
Április 2. az Autizmus világnapja, melyet Komáromban is több éve tartunk. Minden évben egy építményt kékre festünk, felhívva a figyelmet autista polgártársainkra, akiket ugyanolyan komáromiként tartunk számon.
Az idei évben a hagyomány folytatódik, vasárnap este a Monostori-híd újra kékbe öltözik, ezzel hangsúlyozva, hogy Komárom – északi és déli oldala egyaránt – támogatja az autistákkal élő családokat. A szlovák és a magyar speciális iskolában, továbbá az önkormányzati iskolákban tanuló autista gyerekeket néhány figyelmességgel lepi meg a város. A speciális iskolában tanulók – az oktatók javaslatára – puzzlet kapnak, amellyel előszeretettel játszanak. Kopják Angelikának köszönhetően egyedi fotókból készültek el a kirakós képek, amelyek Komárom nevezetességeit ábrázolják. A helyi autisták szövetségének tagjaihoz húsvéti csokifinomság kerül a Chocomaze műhelyéből.
hirdetés
Previous articleVannak iskolák, ahová többen is szívesen járnának, míg másutt diákhiánnyal küszködnek – Nyitra megyei középiskolai helyzetkép
Next articleÍgy készül a közmédia Ferenc pápa látogatására