HAZA BELFÖLD Jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány

Jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány

460
hirdetés

Hétfői ülésén jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány, melyet ezután a parlament elé terjeszt és bizalmat kér a törvényhozástól.
Az új kormány a programnyilatkozat szerint a piacgazdaság elvei szerint működő, a szükséges mértékben szabályozott erős szociális jogállamot részesíti előnyben. A kormány a párbeszéd újrateremtésére fog törekedni minden területen, elfogadva a partnerek jogos elvárásait.

Kép: Robert Fico facebook oldala

Meg akarja teremteni a feltételeit a modern és hatékonyan működő államnak, amely a szociális biztonságra helyezi a hangsúlyt, továbbá a jó és versenyképes vállalkozói környezetre. Javítani akarja az oktatás és az egészségügyi ellátás színvonalát, meg akarja erősíteni a lakosság igazságosan működő jogállamba vetett bizalmát. „Ugyanakkor a fontos szociális-gazdasági célok megvalósítása nem teszi lehetővé, hogy a kormány tovább növelje a védelmi kiadásokat” – áll a kormányprogram tervezetében.
A kormány célkitűzései között szerepel, hogy megszünteti a fegyveres testületek politikai célokra való felhasználását és a társadalom polarizálódását. Fejleszteni akarja a nemzeti öntudatot, erősíteni az államiságot és a szuverenitást, az egészséges hazafias gondolkodást, az állami szimbólumok, a nemzeti és kulturális hagyományok iránti tiszteletet.
„A kormány folytatja az ukrajnai konfliktus olyan megoldásainak támogatását, amelyek a nemzetközi jogból indulnak ki, ide értve Ukrajna függetlenségét, önállóságát és területi egységét a nemzetközileg elismert határai szerint, továbbá az ország természetes jogát az önvédelemhez” – tartalmazza a programnyilatkozat.
Az alkotmány szerint a kinevezését követően minden új kormánynak 30 napon belül a parlament elé kell terjesztenie a programtervezetét és bizalmat kérni a törvényhozástól.

TASR

hirdetés
Previous articleHárom kutya támadt rá egy kocogó nőre Albár közelében
Next articleÖtvenedszer nyílt meg az izsai népviseletet bemutató fotókiállítás