HAZA BŰNÜGY Három kutya támadt rá egy kocogó nőre Albár közelében

Három kutya támadt rá egy kocogó nőre Albár közelében

533
hirdetés

Három kutya támadott meg egy földúton kocogó nőt csütörtökön (november 9.) a Dunaszerdahelyi járásban, Albár közelében. A 35 éves nőnek orvosi kezelésre volt szüksége. Az állatok gazdája ellen testi sértés miatt büntetőeljárást indított a dunaszerdahelyi rendőrség, ha bűnösnek találják, egy évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki rá a bíróság – közölte a Nagyszombati Járási Rendőrkapitányság.

Kép: Illusztráció, Pixabay.com

Az Amerikai Bully fajtájú kutyákon nem volt póráz, se szájkosár, minden ok nélkül rátámadtak a nőre, többször megharapták a karján és a combján. A férfinak már korábban is volt dolga a rendőrséggel amiatt, hogy a kutyái megtámadtak valakit. Két esetben szabálysértésről volt szó, egy esetben pedig jogerősen elítélték testi sértés jogcímén.
A rendőrség figyelmezteti a kutyatulajdonosokat, hogy a törvény szerint csak olyan személy „sétáltathat” kutyát, aki fizikailag és szellemileg is alkalmas erre, és főleg képes bármilyen helyzetben megfelelően kezelni az állatot. A kutyát sétáltató személynek képesnek kell lennie arra, hogy megakadályozza, hogy a kutya megtámadjon vagy veszélyeztessen egy embert vagy egy másik állatot. Meg kell akadályozni azt is, hogy a kutya vagyontárgyakban, vagy a természetben tegyen kárt.

TASR

hirdetés
Previous articleTovábbképzés Németországban – előrelépés a minőségi nyelvoktatásban
Next articleJóváhagyta programnyilatkozatát a kormány