HAZA BŰNÜGY Jogerősen tíz év fegyház a tatai ékszerboltot kirabló szlovákiai férfinek

Jogerősen tíz év fegyház a tatai ékszerboltot kirabló szlovákiai férfinek

938
hirdetés

illusztrációJogerősen tíz évi fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtöki döntésében a Győri Ítélőtábla azt a szlovákiai férfit, aki társával 2011-ben kirabolt egy tatai ékszerboltot, de a helyszínen elfogták a rendőrök.

    Zólyomi Csilla tanácsa – amely így két esztendővel enyhítette az első fokon a Tatabányai Törvényszék által kiszabott szabadságvesztést – elsősorban a Polgári törvénykönyv változásával indokolta a mérséklést.
    A tárgyaláson a védő egyebek mellett a Tatabányai Törvényszék kirívóan szigorú ítélkezési gyakorlatára és a férfi büntetlen magyarországi előéletére hivatkozva kért enyhítést, míg az ügyész úgy nyilatkozott: azért nem kérték az első fokú ítélet súlyosbítását, mert az új szabályozás alapján már akkor is a középmértéket meghaladó büntetést kapott Javorcsik Ladislav, akit Szlovákiában korábban már pénzbüntetésre ítéltek, az osztrák hatságok pedig más ügyben a kiadására várnak.
    A tárgyaláson az is elhangzott: a férfi tettestársa, aki éles fegyverrel lövöldözött a támadás során, jelenleg Szlovákiában tölti más ügyben büntetését, s majd ezt követően áll a magyar bíróság elé.
    A Győri Ítélőtábla ügyismertetője szerint a vádlott társával 2011 szeptemberében ment Tatára kaszinózni, amihez úgy akartak pénzt szerezni, hogy kirabolnak egy ékszerboltot. Mintegy tízmillió forintnyi zsákmányhoz jutottak, ám a biztonsági rendszer lezárta az ajtókat, így a most jogerősen elítélt férfi az üzletbe szorult, az ajtó kitörése után pedig az alkalmazottak és a járókelők feltartóztatták a rendőrök helyszínre érkezéséig.


MTI

fotó: illusztráció

hirdetés
Previous article10 éve az Unióban – roadshow Komáromban
Next articleOmega-koncert július 19-én Tatán