HAZA RÉGIÓ Jelentős találkozó színhelye volt a Komáromi Kórház

Jelentős találkozó színhelye volt a Komáromi Kórház

490
hirdetés

A komáromi egészségügyi intézményt neves vendégek tisztelték meg látogatásukkal, így dr. Merkely Béla, a budapesti Semmelweis Egyetem rektora és dr. Nagy Melinda, PhD, a komáromi Selye János Egyetem rektorhelyettese.

Merkely professzor intervenciós kardiológus, sportszakorvos, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója, a klinika Kardiológiai Tanszék–Kardiológiai Központjának és Sportorvostan Tanszékének igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, nem utolsósorban a Széchenyi-díj tulajdonosa.

A munkalátogatáson jelen volt Farkas Iván mérnök, Nyitra megyei önkormányzati képviselő, aki hosszú ideje szívügyének tekinti a Komáromi Kórház fejlődését.

MUDr. Filkó Gabriella, a kórház igazgatóhelyettese bemutatta a vendégeknek a kórházat, az intézmény jövőbeni fejlesztési terveit. A vendégek ellátogattak az intézmény több munkahelyére, elsőként a sürgősségi betegfelvételi részlegre. A belgyógyászati és intenzív osztályon a vendégeket MUDr. Bašternák Ernő fogadta. A lineáris részecskegyorsító előnyeit a  sugárterápiai és a klinikai onkológiai osztályon Várady doktor ismertette. A kórházi gyógyszertárban PharmDr. Komjáthy Hajnalka, PhD. a citosztatikus gyógyszerek és a személyre szabott farmakoterápiás készítmények előállításáról, MUDr. Radi Enikő a hematológiai és transzfúziós osztályon a transzfúziós gyógyszerek előkészítéséről számolt be a látogatóknak.

„Merkely doktor úrnak lehetősége volt meggyőződni az AGEL-csoport Komáromi Kórháza jelentős fejlődéséről, ami nemcsak a betegek, hanem a kórház alkalmazottai számára is komoly pozitívumot jelent“ – mondta a látogatással kapcsolatban PharmDr. Komjáthy Hajnalka.

agel

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleNyílt napok a komáromi Selye János Gimnáziumban
Next articleElültették Petőfi körtefáját Gútán