HAZA BELFÖLD Január 1-jétől mindenkinek van elektronikus postafiókja

Január 1-jétől mindenkinek van elektronikus postafiókja

802
hirdetés

43436 Január elsejétől a központi közigazgatási portálon – www.slovensko.sk – minden felnőtt szlovák állampolgárnak van saját elektronikus postafiókja. Az Elektronikus Hírközlő Hálózatok és Szolgáltatások Nemzeti Ügynöksége (NASES) 4,5 millió elektronikus postafiókot hozott létre, ezek lehetővé teszik a lakosoknak és a vállalkozóknak a hivatalokkal folytatott elektronikus kommunikációját.

A postafiókokba való bejelentkezés az elektronikus kormányzati rendszerről (e-Governmentről) szóló törtvény értelmében az elektronikus személyi igazolvány – az ún. eID- kártya segítségével lehetséges, amelyek kiadását 2013. december 1-jével kezdték meg. A kártya Online eID-funkcióját használat előtt aktiválni kell. Az elektronikus postafiókokba ezentúl azonosítóval és jelszóval nem lehet bejelentkezni, ahogyan az a www.slovensko.sk portálon eddig lehetséges volt. A törvény értelmében létrehozott elektronikus postafiókok a https://schranka1.slovensko.sk portálon érhetők el.
„Az eID-kártyatulajdonosok már most kihasználhatják a belügyminisztérium által 2014. január 1-jével hozzáférhetővé tett központi bejelentő elektronikus szolgáltatásait, amelyek a https://portal.minv.sk portálon érhetők el az Élethelyzetek (Životné situácie) címszó alatt. Az elektronikus szolgáltatások során fellépő esetleges gondokkal vagy az elektronikus postafiókkal kapcsolatos panaszokkal a +421235803083-as telefonszámon vagy az elektronikus kérdőív elküldésével a központi ügyfélközponthoz fordulhatunk. Az ügyfélfogadók munkanapokon 8.00-tól 18.00 óráig állnak rendelkezésre. Ettől eltérő időben és munkaszüneti napokon üzenet hagyható, amelynek alapján az ügyfélfogadók később kapcsolatba lépnek az ügyféllel.

TASR nyomán dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleBöjte Csaba újévi üzenete
Next articleMegkezdődik az Angolpark rehabilitációja Tatán