HAZA RÉGIÓ Megkezdődik az Angolpark rehabilitációja Tatán

Megkezdődik az Angolpark rehabilitációja Tatán

803
hirdetés

IMG_6000.previewAláírták „A Tatai Angolpark rehabilitációja” című projekt – kivitelezési szerződését a városházán, melynek megvalósítására Tata Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és nyert. A kivitelezést a Sasad Építő Kft. végzi, a munkaterület átadása a szerződés aláírásával egyidőben megtörtént.

Az ünnepélyes aláírás előtt Michl József polgármester elmondta, hogy több éve húzódik a projekt, melynek oka összetett, például többszöri áttervezés történt. A pályázat célja a turisztikai vonzerő növelése a történelmi értékekre és kulturális hagyományokra alapozott turizmusfejlesztés mellett. A kivitelezési szerződés aláírásával megkezdődhet az Angolpark felújítása.

A szerződés értelmében a kivitelező kötelezettséget vállal „ A Tatai Angolpark rehabilitációja” című, KDOP-2.1.1/B-2f-2009-0002 azonosító számú pályázati projekt keretében a természetvédelmi park részét képező, műemléki védelem alatt álló Tatai Angolpark szabadtéri színpadának, a parkban található sétánynak, valamint az Esterházy-nyári laknak, más néven Kiskastélynak az átépítésére, felújítására.

A munkálatok elvégzésére a szerződés aláírását követő 6 hónap áll rendelkezésre.

A beruházás eredményeképpen a város turisztikai kínálata bővülni fog.

 

– A megújult nyári lakban az európai angolparkok történetét, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra történetét bemutató kiállítás várja majd az érdeklődőket – tájékoztatott Michl József, s hozzátette: a Herendi Porcelánmanufaktúra alapítója, Farkasházy Fishcer Mór tatai származású, itt kezdte meg a fajanszgyártást, később Herenden folytatta munkáját.

További cél, hogy az ország egyik legnagyobb herendi porcelánokat bemutató kiállítóhely jöjjön létre Tatán.

A szabadtéri színpad helyén egy 1400 főt befogadó lelátó épül, melynek nagyobb része mobilizálható, a fix nézőtér 400 főt fogad be.

A színpadhoz tartozó teljes infrastruktúra is megújul. A Sasad Építő Kft-vel aláírandó kivitelezési szerződés nettó összege 268.200.000,- Ft + ÁFA.

 

A Sasad Építő Kft. ügyvezetője, Varga Tóth József elmondta, hogy a kivitelezésbe helyi vállalkozók bevonását tervezik.

 

 

 

 

 

 

 

tata.hu

hirdetés
Previous articleJanuár 1-jétől mindenkinek van elektronikus postafiókja
Next articleA szlovákiai diszkrimináció megszüntetését követeli az Emberi Jogok Közép-Európai Bizottsága