HAZA GAZDASÁG Ipari park létesülhet Andódon

Ipari park létesülhet Andódon

1263
hirdetés

Az Érsekújvári járáshoz tartozó Andód község ipari parkot szeretne létesíteni a sertésistállók helyén, a terület a helyi mezőgazdasági szövetkezethez tartozott.
A birtokrendezés keretében a szövetkezet területe a község tulajdonába került. A régi épületek helyére – amelyek ma már nem állnak – hat csarnokot szeretnének építeni, ezeket gyártási célra, illetve raktárnak lehet majd használni. További két épület a falu gazdasági udvaraként szolgál majd. Az új gyártócsarnokokban mintegy 50 fő számára biztosíthatnak munkalehetőséget. A projekt jelenleg a környezeti hatásvizsgálat fázisában van.
Az új ipartelepen gépipari és elektrotechnikai termékek gyártását tervezik. A község gazdasági udvaraként szolgáló két csarnokot raktározási célokra használnák, illetve itt kapnának helyet a jelenleg a falu több pontján elhelyezet önkormányzati gépek. Az új épületeket a települési hulladék osztályozására is használnák.
A munkálatokat 2015 őszére tervezik, és az építkezést több részletben valósítanák meg. Az építési költségeket a projektdokumentáció költségvetésében határozzák meg.
A település az új ipari területtől új munkahelyeket vár. A projekt megvalósítása révén egyben új befektetők számára is lehetőség nyílik.

Tasr, AK, Felvidék.ma
A fotó illusztráció, forrás: net

hirdetés
Previous articleNesze neked Komárom!
Next articleA jóváhagyott tervezetből kiderült, hogy Komárom csak provinciális jelleget kap a közlekedésben!