HAZA RÉGIÓ Hol van már a tavalyi hó…?

Hol van már a tavalyi hó…?

759
hirdetés

mainFebruár eleji népi hiedelem, hogy ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik és hosszú lesz a tél. Ezt megelőzendő „csalogatták ki” a gyerekek a macikat zenével és kreatív foglalkozással a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Ötödik alkalommal tartottunk Medve napot, és idén nem csak Rácz Lajosné Magdika plüssei gyűltek össze, hanem rátaláltunk Nagy Zsófira, aki ugyan még csak középiskolás, de már most 124 macija van. Az a célunk, hogy egyre több és több macit mutassuk meg a kiállításon – mondta Nyikus Anna szervező.

A színpadon közel 500 kedves alvó, álló, ülő vagy éppen játszó maci foglalt helyet, megteremtve a kellő hátteret a miskolci Egyszervolt zenekar fellépéséhez. A fiúk olyan meséket keltettek életre, mint a Nagy ho-ho-horgász, a Vuk, a Süsü, a Mézga család vagy épp a Micimackó.

A programra annyi gyerkőc jött el, hogy zsúfolásig megtöltötték a művelődési házat. Itt voltak a Szivárvány, a Színes, a Gesztenyés Óvoda apróságai és a Bozsik iskola elsősei és másodikosai. A koncertet kreatív foglalkozás követte, ahol a kicsik bújós bábot, egy a barlangjából előbújó macit készíthettek.
Galéria: Ötödik alkalommal \”gyűltek össze\” a macik

komarom.hu

hirdetés
Previous articleÖt év alatt ötödével csökkentek a lakásárak Szlovákiában
Next articleMagyar kultúra – Rovásírás